Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν, ενώ γερανός υπέστη περιορισμένη ζημιά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ομάν.
Δύο drones στοχοθέτησαν το λιμάνι Σαλάλα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές του Ομάν, τις οποίες επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεών της, τραυματίζοντας έναν ξένο εργαζόμενο και προκαλώντας «περιορισμένες» υλικές ζημιές σε γερανό του λιμανιού.
Το Ομάν ήταν από τις χώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν πριν να ξεσπάσει ο πόλεμος.
Oman’s Port of Salalah was hit by two drones, again.
One foreign worker was injured, and a crane was damaged. pic.twitter.com/mLIDsYRCuK
— Clash Report (@clashreport) March 28, 2026
Πέντε τραυματίες στα ΗΑΕ
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε βιομηχανική ζώνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ύστερα από ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), σύμφωνα με τις αρχές.
«Η αντιαεροπορική άμυνα και τα καταδιωκτικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιχειρούν για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους και τα drones που εξαπολύθηκαν από το Ιράν», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ σε ανάρτησή του στο X.
Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στη βιομηχανική ζώνη του Χαλίφα, στην ακτή των Εμιράτων, οι οποίες οφείλονταν σε συντρίμμια που προέρχονταν από την «επιτυχημένη αναχαίτιση» ενός βαλλιστικού πυραύλου.
«Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι στο περιστατικό αυτό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι ινδικής υπηκοότητας, τα τραύματα των οποίων κυμαίνονται από μέτρια σε ελαφρά», διευκρίνισε στη συνέχεια η κυβέρνηση σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της.
Τα ΗΑΕ, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και από τις λίγες αραβικές χώρες που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, έχουν αποτελέσει βασικό στόχο πυραύλων και drones που εξαπολύονται από το Ιράν προς γειτονικές του χώρες στον Κόλπο από το ξέσπασμα του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου.
Ζημιές στο Κουβέιτ
Το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, αλλά το σύστημα ραντάρ υπέστη σημαντική ζημιά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




