OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, επιδιώκουν να εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους

25/04/2026 - 12:34
Λαβρόφ

Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως παραμέρισαν τις καθιερωμένες και αναγνωρισμένες διεθνείς διπλωματικές συμβάσεις καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετούνται αμερικανικά συμφέροντα και επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε σήμερα.

Μιλώντας στη ρωσική δημόσια τηλεόραση, έκρινε ότι η Ουάσιγκτον, με τον τρόπο που κινείται, στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή, μας «γυρίζει πίσω σε έναν κόσμο όπου δεν υπήρχε τίποτα», δεν υπήρχε διεθνές δίκαιο.

«Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει, επίσημα, ότι κανένας δεν τους υπαγορεύει τίποτα», τόνισε στη συνέντευξη ο κ. Λαβρόφ, απομαγνητοφώνηση της οποίας αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

«Ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους ευημερία, κι είναι έτοιμοι να την υπερασπίσουν με κάθε μέσο–πραξικοπήματα, απαγωγές, δολοφονίες ηγετών κρατών που κατέχουν φυσικούς πόρους τους οποίους χρειάζονται οι Αμερικανοί».

«Στη Βενεζουέλα, στο Ιράν, οι αμερικανοί συνάδελφοί μας δεν κρύβουν ότι το ζήτημα είναι το πετρέλαιο. Έχουν δόγμα για την κυριαρχία στην παγκόσμιες αγορές ενέργειας».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόταν στην αιχμαλώτιση του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη αμερικανική αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση στο Καράκας τον Ιανουάριο και στον θάνατο του ανώτατου ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στους κοινούς αμερικανοϊσραηλινούς βομβαρδισμούς στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, «έκοψαν» τη σύνδεση Ρωσίας-Ευρώπης, αξιώνοντας κράτη μέλη της ΕΕ να εγκαταλείψουν τους αγωγούς Nord Stream–που έχουν υποστεί ζημιές–για τη μεταφορά αερίου από ρωσικά κοιτάσματα στη Γερμανία και υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές αξιώσεις η Ουγγαρία και η Σλοβακία να πάψουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο και πετρέλαιο.

Αυτή «δεν είναι προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις» αλλά «απόπειρα να επιστρέψουμε στην εποχή της αποικιοκρατίας», είπε ο κ. Λαβρόφ, καταγγέλλοντας επίσης την ευρωπαϊκή πολιτική, που κατ’ αυτόν ελατήρια έχει «την αλαζονεία» και «την περιφρόνηση για τους άλλους».

Καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου ο οποίος μαίνεται για πάνω από τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία, υποσχέθηκε οφέλη από «τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες», σημείωσε.

«Ταυτόχρονα, όλα όσα μόλις περιέγραψα γίνονται παράλληλα. Μας σπρώχνουν έξω από όλες τις διεθνείς αγορές ενέργειας», συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Αν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε αμοιβαία επωφελή προγράμματα στο έδαφός μας και να δώσουμε στους Αμερικανούς πράγματα που τους συμφέρουν (…) οφείλουν να γίνουν σεβαστά και δικά μας συμφέροντα. Μέχρι τώρα, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑΡΩΣΙΑΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ

Related Posts

G7
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Οι ηγέτες επαναλαμβάνουν την «ακλόνητη υποστήριξή» τους στην Ουκρανία

17/06/2026 - 12:38
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ανάλυση Reuters: Τι πέτυχε ο Τραμπ με τον πόλεμο στο Ιράν και τι όχι

17/06/2026 - 11:52
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Ιράν – ΗΠΑ περιλαμβάνει ταμείο 300 δισεκ. δολαρίων για επενδύσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία

17/06/2026 - 10:29

Διαβάστε Επίσης

G7: Οι ηγέτες επαναλαμβάνουν την «ακλόνητη υποστήριξή» τους στην Ουκρανία

Ανάλυση Reuters: Τι πέτυχε ο Τραμπ με τον πόλεμο στο Ιράν και τι όχι

Super Puma: Πλάνα από αποστολή MEDEVAC της 384ης Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης στη Γαύδο [vid]

Η συμφωνία Ιράν – ΗΠΑ περιλαμβάνει ταμείο 300 δισεκ. δολαρίων για επενδύσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία

Κριμαία: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία μοτοσικλετών τη νύκτα γιατί ο ήχος τους μοιάζει με των drones

MiG-29 στην Ουκρανία; Όχι αν δεν δώσουν πρώτα τεχνολογία για drones, απαντά η Πολωνία

Στην Κύπρο ο Α/ΓΕΣ Κωστίδης: Επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ και συναντήθηκε με τον Βασίλη Πάλμα [pics]

Πεζεσκιάν: Διπλωματική νίκη του Ιράν η συμφωνία – πλαίσιο με τις ΗΠΑ, ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία

Top News

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό σήμερα με βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα - Μπόρες από το μεσημέρι και στην Αττική

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Το τρυφερό φιλί και η ανάρτηση για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

Σάσα Μπάστα: Στέλνω φωτογραφίες και πικάντικα μηνύματα στον σύζυγό μου για να μην ξεχνάει τι γυναίκα έχει

Ο Πάνος Κατσαρίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1: «Δεν ήταν δική μου απόφαση»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert