OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αραγτσί: «Το Μνημόνιο Συνεννόησης του Ισλαμαμπάντ ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο κοντά»

12/06/2026 - 18:15
Ιράν

REUTERS/Pierre Albouy

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι μια ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.

«Το Μνημόνιο Συνεννόησης του Ισλαμαμπάντ δεν ήταν ποτέ πιο κοντά», έγραψε ο Αμπάς Αραγτσί σε μια ανάρτηση στο Χ.

Είπε, επίσης, στα μέσα ενημέρωσης να «απέχουν από το να κάνουν εικασίες σχετικά με το περιεχόμενό της» μετά τη δημοσιοποίηση φερόμενων λεπτομερειών της συμφωνίας από ιρανικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι αναφερόμενοι όροι που διέρρευσε το Ιράν σε μέσα ενημέρωσης ήταν «ψευδείς ειδήσεις».

The Islamabad Memorandum of Understanding has never been closer. Pending its finalization, the media should refrain from entering speculation about its content.

In line with our responsible and transparent approach, all details will be shared with the public in due course.

— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) June 12, 2026

Πρόσφατες αναφορές σχετικά με μια επικείμενη ειρηνευτική συμφωνία ανέφεραν ότι θα λάβει τη μορφή μνημονίου κατανόησης για μια 60ήμερη εκεχειρία, το οποίο φαίνεται να είναι αυτό που ο Αργτσί αναφέρει ως «Μνημόνιο Συνεννόησης του Ισλαμαμπάντ».

Βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα διευθετηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 60 ημερών, ανέφερε το Axios.

«Το Ισραήλ θα παραμείνει στον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα»

Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί το «Μνημόνιο Συνεννόησης» με το Ιράν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατζ, υπαινίσσεται ότι το Ισραήλ θα πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμά του να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στο μέλλον για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει ότι, και στο μέλλον, θα διατηρήσουμε την ικανότητα να ενεργούμε ανεξάρτητα για να αποτρέψουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και εγώ έχουμε δώσει εντολή στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να προετοιμαστούν αναλόγως».

Προσθέτει ότι ο Τραμπ «ηγείται των προσπαθειών για μια συμφωνία με το Ιράν με βάση τα αμερικανικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του κοινού συμφέροντος με το Ισραήλ να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

«Αναμένουμε να τηρήσει αυτήν την αρχή, καθώς και πρόσθετες αρχές σχετικά με τους πυραύλους και τους συνεργάτες των τρομοκρατών», συνεχίζει, αναφερόμενος στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης, αλλά και τις ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζει στη Μέση Ανατολή, όπως τη Χεζμπολάχ. Και τα δύο αυτά ζητήματα αρχικά αναφέρονταν από την αμερικανική πλευρά ως προϋποθέσεις για μια συμφωνία, αλλά πλέον δεν «ακούγονται».

Ο Κατζ τονίζει ότι το Ισραήλ θα παραμείνει στον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα, καθώς και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Tags: ΑΜΠΑΣ ΑΡΑΓΤΣΙΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΗΠΑΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υπάρχει «80 έως 85%» πιθανότητα μιας συμφωνίας με το Ιράν – Τα σημεία «κλειδιά»

12/06/2026 - 21:50
ΕΕ - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ «ανοίγει τον δρόμο» για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας

12/06/2026 - 21:01
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Πάνω από 700.000 Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία»

12/06/2026 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Υπάρχει «80 έως 85%» πιθανότητα μιας συμφωνίας με το Ιράν – Τα σημεία «κλειδιά»

Η Airbus συνεργάζεται με την ουκρανική Skyfall για να αναπτύξει αντι-drone συστήματα νέας γενιάς

Η ΕΕ «ανοίγει τον δρόμο» για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας

Πούτιν: «Πάνω από 700.000 Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία»

Ουκρανία: O Ζελένσκι ανακοίνωσε αύξηση των μισθών των στρατιωτικών και της στρατολόγησης ξένων εθελοντών

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: «Το κείμενο έχει οριστικοποιηθεί», λέει το Πακιστάν – Σύγχυση για τους όρους

Σουηδία: Μια ρωσική στρατιωτική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ είναι πιθανή στο «σχετικά εγγύς» μέλλον

Μετά τα drones, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των πολέμων – Ήδη το κάνει στην Ουκρανία

Top News

Η Μαριέττα Χρουσαλά απολαμβάνει εξόρμηση με σκάφος και ποζάρει με γαλάζιο μπικίνι

Αντρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου: Οι νέες φωτογραφίες από τη βάπτιση της κόρης τους

Έλλη Κοκκίνου: Είχα σχέση χρόνια με έναν άνθρωπο και δεν μαθεύτηκε γιατί το έκρυβα

Χριστίνα Παππά: Πριν από έναν χρόνο είχα φτάσει 71 κιλά, τρώω πολλά γλυκά και ψωμί

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert