OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τα θέλει όλα,δεν δίνει τίποτα

19/10/2010 - 08:54
Share on FacebookShare on Twitter

Με τη πρόταση απόσυρσης του casus beli με ταυτόχρονη ελληνική παραίτηση από το νόμιμο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων μας στα 12 ναυτικά μίλια,συζήτηση με προοπτικές δεν μπορεί να γίνει με τον κ.Ταγίπ Ερντογάν,ο οποίος τη Παρασκευή θα βρεθεί στην Αθήνα.
Μ΄ αυτή τη πρόταση έρχεται ο κ.Ερντογάν για να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για τη κλιματική αλλαγή. Τα όσα είπε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Καθημερινή δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι κάτι ουσιαστικό θα προκύψει από τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες παρουσία του Ερντογάν στην Αθήνα.Ο τούρκος πρωθυπουργός ζητά από εμάς τα πάντα χωρίς στην ουσία να δίνει τίποτα.
Ο κ.Ερντογάν δήλωσε …στεναχωρημένος για τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά! Η προσπάθειά του να αφήσει υποννούμενα ότι οι στρατηγοί του δρουν ανεξέλεγκτα,δεν πείθουν πια κανένα στην Αθήνα. Στο Πεντάγωνο επισημαίνουν ότι «παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει βάλει τους στρατιωτικούς στη γωνία και δείχνει να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι δεν έχει καμία θετική επίπτωση στο Αιγαίο και στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη περιοχή. Τα πράγματα πάνε χειρότερα»,λένε στρατιωτικοί επισημαίνοντας όχι μόνο τις παραβιάσεις στο Αιγαίο,αλλά και τη τουλάχιστον παράδοξη κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη με μοχλό πίεσης το «σκληρό» κομμάτι της μειονότητας. Θέμα «καταπιεσμένη» μειονότητας θέτουν οι Τούρκοι και για τα Δωδεκάνησα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε ακόμη να περάσει ο έλεγχος του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Αύριο θα βρεθεί στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Α.Φ Ράσμουσεν για συνομιλίες με το πρωθυπουργό,τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών με τους οποίους θα συζητήσει για το θέμα της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ,αλλά και για τη νέα δομή της Συμμαχίας η οποία προσεγγίζει σε κάποια σημεία της τη πρόταση Ερντογάν. Αν το ΝΑΤΟ επιχειρήσει να κλείσει και το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας (CAOC 4),τότε ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου για νατοϊκές επιχειρήσεις θα περάσει στο Ραμστάϊν της Γερμανίας.
«Πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία της κοινής γνώμης»,είπε ο κ.Ερντογάν.»Θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί η κοινή γνώμη.Να μην βλέπει τα πράγματα από στρατιωτικής πλευράς.Και νομίζω ότι ο φίλος μου ο κ.Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη».
Για τις έρευνες τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο ο κ.Ερντογάν δεν βλέπει κάποια πρόκληση. «Είναι επιστημονικές έρευνες.Εάν υπάρχουν πολεμικά σκάφη που παρενοχλούν είναι κάτι που δεν το γνωρίζω».
Όλα αυτά που λέει ο κ.Ερντογάν είναι πράγματι ενδιαφέροντα και όντως οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών μέχρι στιγμής είναι μειωμένες σε σχέση με το 2009 τουλάχιστον. 51 υπερπτήσεις είχαμε το 2009, επτά έχουμε μέχρι στιγμής το 2010. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο κ.Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κοινή γνώμη,την «αποστρατικοποίηση» της οποίας επιθυμεί,γιατί η Τουρκία ,εφόσον έχει αγαθές προθέσεις,συνεχίζει να «τρέχει» ένα θηριώδες σε μέγεθος εξοπλιστικό πρόγραμμα,το οποίο περιλαμβάνει και μία σειρά άκρως επιθετικών όπλων. Γιατί συνεχίζει να παραγγέλνει μαχητικά αεροσκάφη, νέα πολεμικά πλοία και υποβρύχια,γιατί κατασκευάζει γέφυρες τις οποίες έχει προωθήσει στον Έβρο,γιατί πορομηθεύεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς,γιατί έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τη ναυπήγηση πλοίου-πλωτού στρατηγείου. Αν ο ίδιος έβαζε φρένο σ΄ αυτό το ξέφρενο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο εκ των πραγμάτων πρέπει να παρακολουθεί η Ελλάδα,προφανώς θα ήταν πιο πειστικός.

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

09/03/2026 - 22:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η Κύπρος είναι ασφαλής – Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ είναι απόλυτα έτοιμη για την αποστολή της»

04/03/2026 - 19:23
Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει στην Κύπρο όποια βοήθεια μπορεί να δώσει» [vids]

03/03/2026 - 12:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Πιθανές βροχές σε Κρήτη, Κυκλάδες και Πελοπόννησο – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: To 1912 o Ελευθέριος Βενιζέλος αναδεικνύεται ξανά νικητής των βουλευτικών εκλογών

CNN: «Το Ιράν έχει τοποθετήσει νάρκες στα Στενά του Ορμούζ» – «Να τις βγάλουν αμέσως», προειδοποιεί ο Τραμπ

Axios: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

ΗΠΑ: 140 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο με το Ιράν

Η Μέση Ανατολή «φλέγεται» για ενδέκατη μέρα: Εκρήξεις σε Τεχεράνη, Κατάρ και Μπαχρέιν

Με πυραύλους Storm Shadow η Ουκρανία έπληξε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων για πυραύλους Iskander [vid]

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια, σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό – Νεκροί 4 Ιρανοί διπλωμάτες

Top News

Survivor: Ξέφυγε η κατάσταση στους «Επαρχιώτες», βρίστηκαν Σηφάκης, Ιωάννα και Αναστασία

Ιωάννα Τούνη: Νέα βίντεο από το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη

Έφη Σαρρή: Θα ήθελα να ηγηθώ ενός κόμματος για τα δικαιώματα των γκέι

Λίλιαν Αρχοντή: Δε με χαλάει να υπάρχω ως "Φιόνα" και "μοναδική αγάπη", δείχνει ότι ο ρόλος άφησε το αποτύπωμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert