OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τα θέλει όλα,δεν δίνει τίποτα

19/10/2010 - 08:54
Share on FacebookShare on Twitter

Με τη πρόταση απόσυρσης του casus beli με ταυτόχρονη ελληνική παραίτηση από το νόμιμο δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων μας στα 12 ναυτικά μίλια,συζήτηση με προοπτικές δεν μπορεί να γίνει με τον κ.Ταγίπ Ερντογάν,ο οποίος τη Παρασκευή θα βρεθεί στην Αθήνα.
Μ΄ αυτή τη πρόταση έρχεται ο κ.Ερντογάν για να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για τη κλιματική αλλαγή. Τα όσα είπε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Καθημερινή δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι κάτι ουσιαστικό θα προκύψει από τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες παρουσία του Ερντογάν στην Αθήνα.Ο τούρκος πρωθυπουργός ζητά από εμάς τα πάντα χωρίς στην ουσία να δίνει τίποτα.
Ο κ.Ερντογάν δήλωσε …στεναχωρημένος για τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά! Η προσπάθειά του να αφήσει υποννούμενα ότι οι στρατηγοί του δρουν ανεξέλεγκτα,δεν πείθουν πια κανένα στην Αθήνα. Στο Πεντάγωνο επισημαίνουν ότι «παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει βάλει τους στρατιωτικούς στη γωνία και δείχνει να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι δεν έχει καμία θετική επίπτωση στο Αιγαίο και στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη περιοχή. Τα πράγματα πάνε χειρότερα»,λένε στρατιωτικοί επισημαίνοντας όχι μόνο τις παραβιάσεις στο Αιγαίο,αλλά και τη τουλάχιστον παράδοξη κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη με μοχλό πίεσης το «σκληρό» κομμάτι της μειονότητας. Θέμα «καταπιεσμένη» μειονότητας θέτουν οι Τούρκοι και για τα Δωδεκάνησα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε ακόμη να περάσει ο έλεγχος του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Αύριο θα βρεθεί στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Α.Φ Ράσμουσεν για συνομιλίες με το πρωθυπουργό,τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών με τους οποίους θα συζητήσει για το θέμα της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ,αλλά και για τη νέα δομή της Συμμαχίας η οποία προσεγγίζει σε κάποια σημεία της τη πρόταση Ερντογάν. Αν το ΝΑΤΟ επιχειρήσει να κλείσει και το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας (CAOC 4),τότε ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου για νατοϊκές επιχειρήσεις θα περάσει στο Ραμστάϊν της Γερμανίας.
«Πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία της κοινής γνώμης»,είπε ο κ.Ερντογάν.»Θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί η κοινή γνώμη.Να μην βλέπει τα πράγματα από στρατιωτικής πλευράς.Και νομίζω ότι ο φίλος μου ο κ.Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη».
Για τις έρευνες τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο ο κ.Ερντογάν δεν βλέπει κάποια πρόκληση. «Είναι επιστημονικές έρευνες.Εάν υπάρχουν πολεμικά σκάφη που παρενοχλούν είναι κάτι που δεν το γνωρίζω».
Όλα αυτά που λέει ο κ.Ερντογάν είναι πράγματι ενδιαφέροντα και όντως οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών μέχρι στιγμής είναι μειωμένες σε σχέση με το 2009 τουλάχιστον. 51 υπερπτήσεις είχαμε το 2009, επτά έχουμε μέχρι στιγμής το 2010. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο κ.Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κοινή γνώμη,την «αποστρατικοποίηση» της οποίας επιθυμεί,γιατί η Τουρκία ,εφόσον έχει αγαθές προθέσεις,συνεχίζει να «τρέχει» ένα θηριώδες σε μέγεθος εξοπλιστικό πρόγραμμα,το οποίο περιλαμβάνει και μία σειρά άκρως επιθετικών όπλων. Γιατί συνεχίζει να παραγγέλνει μαχητικά αεροσκάφη, νέα πολεμικά πλοία και υποβρύχια,γιατί κατασκευάζει γέφυρες τις οποίες έχει προωθήσει στον Έβρο,γιατί πορομηθεύεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς,γιατί έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τη ναυπήγηση πλοίου-πλωτού στρατηγείου. Αν ο ίδιος έβαζε φρένο σ΄ αυτό το ξέφρενο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο εκ των πραγμάτων πρέπει να παρακολουθεί η Ελλάδα,προφανώς θα ήταν πιο πειστικός.

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert