OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΑΠΟΨΗ

«Χρειαζόμαστε έναν Ερντογάν»- Άποψη του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Α.Αντωνιάδη.

25/10/2010 - 18:36
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ-Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ,ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν έδωσε συνέντευξη στον Έλληνα δημοσιογράφο Α.Παπαχελά και διατύπωσε τις απόψεις του επάνω σε σχεδόν όλο το φάσμα των αποκαλούμενων Ελληνο-Τουρκικών διαφορών. Αποσπάσματα της συνεντεύξεως δημοσιεύθηκαν την επομένη στην εφημερίδα Καθημερινή. Ανεξαρτήτως του πόσο στέρεα και έντεχνα έχει εμφυτευτεί στις ψυχές των νεοελλήνων ο φόβος της Τουρκικής απειλής ,νομίζω ότι ένας αντικειμενικός αναγνώστης ή ακροατης αυτής της συνέντευξης ,σίγουρα θα διακρίνει στα λόγια του Τούρκου πρωθυπουργού έναν σαφή πολιτικό προσανατολισμό και συκγεκριμένες πολιτικές προτάσεις.Ασφαλώς και δεν απέφυγε ,ούτε αυτός,τις καθιερωμένες πολιτικές ευχολογίες και γενικολογίες περί ειρήνης ,συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν έμεινε όμως εκεί. Προχώρησε και έθιξε ορισμένα σημεία τα οποία δεν διατυπώνονται εύκολα απο εν ενεργεία πρωθυπουργό ,εαν δεν εχουν προηγούμενα συνειδητοποιηθεί και αποκρυσταλλοποιηθεί ως επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις ,ισως και οράματα.
Καταρχήν ,εμμέσως πλην σαφέστατα χαρακτήρισε το casus belli ως συντηρητική άποψη του παρελθόντος ,στην οποία η Τουρκία δεν θα πρέπει να μένει προσκολλημένη. Συμφωνώ οτι επι του παρόντος είναι μόνο ενα λεκτικό ,αλλά σε κάθε περίπτωση ένα πολύ μεγάλο βήμα όταν λέγεται δημόσια.Η μελλοντική αναθεώρηση του Δόγματος Αμυντικής Ασφάλειας θα δείξει.
Στην συνέχεια ,δεν δίστασε να αναγνωρίσει δημόσια την δυσχέρεια που αντιμετωπίζει στην συνεργασία και επικοινωνία του με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του και χαρακτήρισε ¨ευαισθησία¨ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου. Το πιο σημαντικό όμως είναι η αποκάλυψη οτι ο ίδιος δεν θα ήθελε να γινόντουσαν καθόλου( !!!! ) τέτοιες παραβιάσεις. Λεκτικό και αυτό το μεγάλο βήμα ,στο μέτρο ομως και στην έκταση που ,απο δική του παραίνεση,οι παραβιάσεις όντως περιορίζονται ή δεν γίνονται ,αποκτά και σημαντικότατη έμπρακτη ουσία  Και ως επιβεβαίωση ότι δεν κενολογεί ,δεν είχε κανένα ενδοιασμό να δηλώσει οτι είναι πρόθυμος να παραχωρήσει την επιχειρησιακή ,ίσως και την διοικητική διοίκηση των Τουρκικών τακτικών επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας ,σε ΝΑΤΟικά κέντρα ελέγχου. Μάλλον χρειάζεται ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό βάρος ,γιά μια τέτοια δημόσια δήλωση ,ιδιαίτερα όταν οι σχέσεις σου με την στρατιωτική ηγεσία δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο.
Τέλος ,παραδέχτηκε ότι όντως έχουμε ανοικτά νομικά θέματα για τον καθορισμό των ορίων της Ελληνο-Τουρκικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
Για ευνόητους ¨εθνικοπατριωτικούς¨ λόγους ,θα αποφύγω να χαρακτηρίσω τις απόψεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Πιστεύω όμως ακράδαντα οτι εάν διαθέταμε στην Ελλάδα κάποιον πολιτικό άνδρα ,οιασδήποτε πολιτικής παρατάξεως, με το 1/4 του πολιτικού αναστήματος του Ερντογκάν ,οχι μόνο η Ελλάδα θα είχε ενδεχόμενα αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία ,αλλά θα μπορούσε να είχε παίξει τον φυσικό της ρόλο ως ηγέτιδα πολιτικο-οικονομική δύναμη της Βαλκανικής χερσονήσου.    
 

Tags: HOT

Related Posts

KAAN
ΑΠΟΨΗ

Η «παγίδα» του Kaan: To τουρκικό αεροσκάφος που δεν μπορεί να πετάξει χωρίς άδεια από τις ΗΠΑ

24/11/2025 - 21:00
ΗΠΑ - Βενεζουέλα
ΑΠΟΨΗ

«Βράζει» η Καραϊβική: Ποια είναι τα κίνητρα του Τραμπ για μια πιθανή επίθεση στη Βενεζουέλα

31/10/2025 - 19:50
Πούτιν
ΑΠΟΨΗ

«Ο Πούτιν χάνει τον πιο περίεργο πόλεμο των τελευταίων 150 ετών»

29/10/2025 - 17:33

Διαβάστε Επίσης

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

Top News

Η Άννα Βίσση γιόρτασε τα γενέθλια της αδερφής της στο Nox και τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Μάστορα

Stranger Things: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του 2ου μέρους της 5ης σεζόν - Πλησιάζει το μεγάλο φινάλε

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έχει δίπλωμα οδήγησης με ισχύ στην Ελλάδα», λέει ο δικηγόρος του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert