OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ψάχνουν τροφοδότη λογαριασμό για τα υποβρύχια.

04/12/2010 - 09:19
Share on FacebookShare on Twitter

Ενας τροφοδότης- όπως χαρακτηρίστηκε- λογαριασμός, σε τράπεζα στην πόλη Εσεν της Γερμανίας, μπήκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, αλλά και των εισαγγελικών αρχών, ως ύποπτος για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην υπόθεση της κατασκευής των υποβρυχίων. Ηδη η Αθήνα ζητεί τη γερμανική δικαστική συνδρομή ώστε να ανοιχθεί ο λογαριασμός αυτός, από τον οποίο προβλέπεται ότι θα υπάρξουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το αν υπήρξε διακίνηση μαύρου χρήματος για τα υποβρύχια. 

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο αριθμός του λογαριασμού βρίσκεται ήδη στα χέρια των ελληνικών δικαστικών αρχών, αποτελείται από 20 ψηφία, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη από ποια συγκεκριμένη γερμανική τράπεζα διακινήθηκε, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε όχι μόνον η γερμανική συνδρομή αλλά και η συνδρομή της Εurojust. Η διερεύνηση αν έχουν δοθεί μίζες για την προμήθεια υποβρυχίων γερμανικής κατασκευής βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, και στην υπόθεση πλέον έχουν εμπλακεί ενεργά το ΣΔΟΕ και η ειδική υπηρεσία του για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ισως να μην είναι τυχαίο αλλά πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν στη Χάγη, στην έδρα της Εurojust, δύο εισαγγελείς, οι κυρίες Κ. Π. και Ε. Κ., και ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του ΣΔΟΕ κ. Κ. Παπαγεωργίου . Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2000 υπογράφηκε σύμβαση ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρία ΗDW για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων, τύπου 214, που θα διέθεταν εξελιγμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα. Οπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, κατεβλήθη προκαταβολικά ποσοστό άνω του 70%, περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Η ελληνική εισαγγελική αποστολή στη Χάγη και η συνεργασία με τη Εurojust είχε κύριο στόχο να ανταλλαγούν πληροφορίες από τις ανακρίσεις που γίνονται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, αν υπήρξαν μίζες στην κατασκευή των υποβρυχίων, αν έγινε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να ζητηθεί το άνοιγμα συγκεκριμένου λογαριασμού σε τράπεζα στην πόλη Εσεν: «Εχουμε αξιόπιστες πληροφορίες, ζητούμε δικαστική συνδρομή για να ανοιχθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός, γιατίέχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι από αυτόν διακινούνταν τα εμβάσματα, τα οποία διερευνούμε αν είναι ύποπτα. Αν δηλαδή υπήρξε διακίνηση μαύρου χρήματος» είπε στο «Βήμα» στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος αποκάλυψε ότι εξετάζονται όλες οι πληροφορίες με μεγάλη προσοχή. Το συνολικό ποσό που εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως «ύποπτο» είναι 300 εκατ. ευρώ, που διακινήθηκαν από αυτόν τον λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές εξετάζουν επιπλέον αν υπήρξε και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με εικονικές συναλλαγές και ήδη βρήκαν αρκετές περιπτώσεις τις οποίες παρέπεμψαν στην τακτική ανάκριση. Για παράδειγμα, εξετάζουν αν όντως δόθηκαν, όπως προβλεπόταν στο συμβόλαιο, σκάφη τύπου RΙΒ, που προοριζόταν να δοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη σύμβαση για την κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων. Ή εξετάζεται η περίπτωση να υπήρξαν εικονικές παροχές υπηρεσιών, που χρεώθηκαν μεν στη χώρα μας αλλά ουδέποτε παραδόθηκαν. Το ΣΔΟΕ έθεσε την υπόθεση των υποβρυχίων ως επείγουσα και στόχος του είναι να παρουσιάσει πόρισμα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. 

infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html
tovima

Related Posts

Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει στην Κύπρο όποια βοήθεια μπορεί να δώσει» [vids]

03/03/2026 - 12:59
Ένοπλες Δυνάμεις
ΥΕΘΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Σε πλήρη εφαρμογή τα πρωτόκολλα ασφαλείας – Καθημερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με εντολή Δένδια

02/03/2026 - 10:29
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ – Ισραήλ και Ιράν

01/03/2026 - 10:53

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να συνοδεύει τα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ αν χρειαστεί»

ΗΑΕ: Πυρκαγιά στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι μετά από επίθεση ιρανικού drone [vids]

Παντελώς αβάσιμα τα fake μηνύματα SMS περί δήθεν «χορήγησης φύλλων πορείας», λένε πηγές του Στρατού

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υπόγεια μυστική πυρηνική εγκατάσταση κοντά στην Τεχεράνη» [vid]

Μακρόν: «Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα στην Κύπρο – Στη Μεσόγειο θα πάει και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle»

F-35: Βρετανικά stealth μαχητικά κατέρριψαν ιρανικά drones πάνω από την Ιορδανία [vid]

Ασταμάτητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο – Προειδοποιεί όλους τους Ιρανούς αξιωματούχους να εγκαταλείψουν την χώρα

IDF: Εξουδετερώθηκε στην Τεχεράνη ο Διοικητής του Σώματος του Λιβάνου της δύναμης Quds

Top News

Fake SMS για δήθεν «χορήγηση φύλλων πορείας» λένε πηγές του Στρατού

Ο Σταύρος Σβήγκος έδωσε spoiler για το «Porto Leone»: Το τέλος του Χρόνη θα είναι αυτό που του αξίζει

H Klavdia δημοσίευσε την πρώτη της κοινή φωτογραφία με τον νέο της σύντροφο

Ο Μπραντ Πιτ ετοιμάζεται για γυρίσματα στη Χαλκίδα - Ολοκληρώθηκαν οι απαιτητικές σκηνές στην Ύδρα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert