OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κρατούμενος για τουλάχιστον μία εβδομάδα ο mr.Wikileaks

07/12/2010 - 19:03
Share on FacebookShare on Twitter

Το αίτημα να πληρώσει εγγύηση και να αφεθεί ελεύθερος απορρίφθηκε και ο Τζούλιαν Ασάντζ θα παραμείνει κρατούμενος στη Βρετανία τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμη.
Ο ιδρυτής του Wikileaks παραδόθηκε νωρίτερα στη Σκότλαντ Γιάρντ και το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη ενόψει του δικαστηρίου στο Γουεστμίνιστερ. Το αίτημά του για κατάθεση εγγύησης ώστε να αφεθεί ελεύθερος, απορρίφθηκε και αποφασίστηκε να παραταθεί η κράτησή του για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη. 

Η σύλληψη Ασάντζ έγινε βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει η Σουηδία. Ο 39χρονος ιδρυτής του Wikileaks κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό εις βάρος δυο γυναικών, αδικήματα που φέρονται ότι διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη Σουηδία.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο προκειμένου να πάρουν μια δήλωση ή να απαθανατίσουν τον ιδρυτή του Wikileaks, ένα από τα πιο καυτά πρόσωπα των ημερών διεθνώς, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε η ιστοσελίδα του και τις διαρροές απόρρητων διπλωματικών εγγράφων των ΗΠΑ. 

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα του Ασάντζ διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τη δημοσίευση αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων. «Όλα έχουν προβλεφθεί, όλα θα συνεχίσουν όπως πριν», δήλωσε ο Τζέιμς Μπολ τηλεφωνικά από το Λονδίνο, λίγο αφότου ο 39χρονος Ασάντζ παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές.

Μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Twitter του WikiLeaks αναφέρει επίσης ότι «οι ενέργειες εναντίον του αρχισυντάκτη μας Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα επηρεάσουν τη δουλειά μας: τη νύκτα θα δημοσιεύσουμε και άλλα τηλεγραφήματα, ως συνήθως».

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει δηλώσει ότι τα αρχεία των τηλεγραφημάτων, καθώς και σημαντικά αμερικανικά έγγραφα, αλλά και έγγραφα και άλλων χωρών έχουν διανεμηθεί…σε κρυπτογραφημένη μορφή, σε 100.000 άτομα. «Αν μας συμβεί κάτι, τα έγγραφα-κλειδιά θα δοθούν στη δημοσιότητα», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια γραπτής επαφής του με τους χρήστες της ιστοσελίδας της εφημερίδας The Guardian.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η εταιρεία MasterCard International διέκοψε κάθε έμβασμα που προορίζεται για τη WikiLeaks, σύμφωνα με τον πληροφοριακό ιστότοπο CNET, που επικαλείται πηγές από την πιστωτική εταιρεία. Εκπρόσωπος της MasterCard δικαιολόγησε την απόφαση επικαλούμενος την παράνομη φύση της δραστηριότητας της WikiLeaks: «οι κανονισμοί της MasterCard απαγορεύουν στους πελάτες της να συμμετέχουν, να διευκολύνουν, έμμεσα, ή άμεσα, κάθε παράνομη δραστηριότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος Κρις Μοντέιρο, σύμφωνα με το CNET.

Ποιος είναι ο κ. Wikileaks;

Γεννήθηκε στην Τάουνσβιλ της Αυστραλίας τον Ιούλιο του 1971 από γονείς οι οποίοι ασχολούνταν με το θέατρο και ταξίδευαν συχνά. Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια ενός κουκλοθέατρου.

Στην εφηβεία απέκτησε τη φήμη του κατηρτισμένου προγραμματιστή Η/Υ. Το 1995 συνελήφθη και δήλωσε ένοχος για διαδικτυακή πειρατεία. Του επιβλήθηκε πρόστιμο, αλλά απέφυγε την φυλακή με την προϋπόθεση να μην υποτροπιάσει.

Δεν έχει μόνιμη διεύθυνση κατοικίας και συχνά τον έβλεπαν να κυκλοφορεί με έναν ταξιδιωτικό σάκο, να μετακινείται από πόλη σε πόλη και να μένει σε φίλους του σε χώρες από την Ισλανδία ως την Κένυα.

Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του τον περιγράφουν ως εξαιρετικά ευφυή, αποφασιστικό, δυναμικό χαρακτήρα και συχνά παρανοϊκό. Θεωρείται κρυψίνους. Έχει γραφτεί ότι κουβαλάει πολλά κινητά τηλέφωνα και κάποια εποχή θεωρούσε ότι τον ακολουθούσαν.

Ίδρυσε τον WikiLeaks το 2006, δημιουργώντας έναν «διαδικτυακό χώρο εναπόθεσης νεκρού γράμματος» για όσους ενδιαφέρονται για διαρροή πληροφοριών.

Στον ιστότοπό του εργάζονται με πλήρη απασχόληση πέντε άνθρωποι, πολλές δεκάδες ενεργοί εθελοντές και 800 εθελοντές σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Ο Ασάνζ έχει δηλώσει ότι έχει δεχτεί εκατοντάδες έγγραφα και δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να ασχοληθεί με όλα αυτά.

Θεωρεί ότι η ερευνητική δημοσιογραφία εξακολουθεί να είναι κάτι ζωντανό και ελπίζει ότι το WikiLeaks θα μπορεί να λειτουργεί συμπληρώνοντας τα άλλα ΜΜΕ.

Είναι φανατικός χρήστης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και Twitter. Το WikiLeaks έχει περίπου 300.000 με 400.000 ένθερμους υποστηρικτές.

Related Posts

Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Τα Στενά του Ορμούζ χαρακτηρίστηκαν «εμπόλεμη ζώνη» – Χιλιάδες ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι

05/03/2026 - 20:05
Ισραήλ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ουδέτερη ζώνη στα νότια του ποταμού Λιτάνι σχεδιάζει το Ισραήλ – Πάνω από 100 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

05/03/2026 - 19:49
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πρέπει να εμπλακώ προσωπικά στην επιλογή του επόμενου ανώτατου ηγέτη του Ιράν»

05/03/2026 - 19:28

Διαβάστε Επίσης

Τα Στενά του Ορμούζ χαρακτηρίστηκαν «εμπόλεμη ζώνη» – Χιλιάδες ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι

Λίβανος: Ουδέτερη ζώνη στα νότια του ποταμού Λιτάνι σχεδιάζει το Ισραήλ – Πάνω από 100 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Τραμπ: «Πρέπει να εμπλακώ προσωπικά στην επιλογή του επόμενου ανώτατου ηγέτη του Ιράν»

Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσουν πυρά την 6η ημέρα του πολέμου: Σφοδρές εκρήξεις στην Τεχεράνη

Μπαχρέιν: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο από πλήγμα ιρανικού πυραύλου [vids]

Η Τουρκία δείχνει την ενόχλησή της και «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη για παραβιάσεις στο Αιγαίο

Το OnAlert στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου»: Τα «μάτια» και τα «βέλη» της κυπριακής αεράμυνας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο στόχαστρο ιρανικών πυραύλων: Εκρήξεις στο Άμπου Ντάμπι

Top News

Καισαριανή: Η στιγμή της εκτέλεσης των 200, οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μαρίνα: Στο ΥFSF έλεγαν ότι είμαι φάλτσα και ότι κουνιόμουν σαν φάλαινα, με έπιασαν τα κλάματα

Η Ιωάννα Τούνη συγκινεί: Ξεπλήρωσε το δάνειο της μαμάς μου για το σπίτι που μεγάλωσα με ολόδικά μου χρήματα

O Akylas για τη Eurovision: Tο «Ferto» το έχει αγκαλιάσει η Ευρώπη, δεν έχουμε παίξει τα τελευταία μας χαρτιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert