OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αγωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας τους εργαζόμενους και τις πυραυλακάτους.

19/01/2011 - 05:54
Share on FacebookShare on Twitter

Με τον υπουργό Άμυνας συναντήθηκε αργά χθες βράδυ ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκος Ταβουλάρης. Η τύχη των ναυπηγείων Ελευσίνας κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα ναυπήγησης των γαλλικών φρεγατών,που είναι ουσιαστικά το μόνο που έχουν να περιμένουν για να διασωθούν.

Το «πάγωμα» της οριστικοποίησης οποιασδήποτε συμφωνίας για την επόμενη διετία,όπως λένε οι πληροφορίες μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την Ελευσίνα.Ο κ.Ταβουλάρης υποστήριζε ότι θα υπογράψει συμφωνία με τους Γάλλους για να του δοθεί ναυπηγικό έργο για τις φρεγάτες του Γαλλικού στόλου. Συμφωνία που θα αποτελούσε σωτήρια λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για να γίνει αυτό, οι Γάλλοι απαιτούν εγγυήσεις ότι το θέμα των φρεγατών Fremm πρέπει να κλείσει οριστικά. Το ερώτημα είναι αν πείστηκαν από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο,στο ραντεβού που είχαν χθες μαζί του ο αναπληρωτής Διευθυντής της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και ο Γάλλος πρέσβης.

Αν η συμφωνία που αναμένει ο κ.Ταβουλάρης δεν κλείσει,όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας-Νεωρίου και τους 1500 εργαζόμενους. Ακόμη και το κλείσιμο.

Αυτή τη στιγμή τα χρέη της επιχείρησης ανέρχονται σε 105 εκατομμύρια ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Ελευσίνας, είχε προτείνει να αναλάβει αυτά τα χρέη και να πληρώσει στον κ.Ταβουλάρη 10 εκατομμύρια για την εξαγορά της Ελευσίνας. Ο κ.Ταβουλάρης δεν απάντησε θετικά στη προσφορά.

Πηγές του ΥΕΘΑ εκτιμούσαν ότι «κάποια λύση θα βρεθεί την ύστατη ώρα», αλλά μάλλον εξέφραζαν ελπίδες παρά είχαν κάτι συγκεκριμένο να προτείνουν. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις δύο τελευταίες πυραυλακάτους που είχε αναλάβει να ναυπηγήσει η Ελευσνία για το ελληνικό ΠΝ,σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν τα καταφέρει και βάλει λουκέτο.

Related Posts

αεροπορική βάση Πάφου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το OnAlert στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου»: Τα «μάτια» και τα «βέλη» της κυπριακής αεράμυνας

05/03/2026 - 18:05
Ιράν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Khorramshahr-4: Ο βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν με βεληνεκές 2.000 χλμ «έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ», λένε οι IRGC

05/03/2026 - 15:27
F-15E
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CENTCOM: Αβάσιμες και ψευδείς οι φήμες περί συντριβής F-15E στο Ιράν

05/03/2026 - 14:05

Διαβάστε Επίσης

Η Volkswagen έφτιαξε «μυστικά» δύο στρατιωτικά οχήματα, σε μια προσπάθεια να σώσει ένα εργοστάσιο στη Γερμανία

Η Φινλανδία θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφος της

Su-30MKI: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος στην ανατολική Ινδία – Άγνωστη η τύχη του πιλότου

Το NATO ενισχύει την ετοιμότητα των αντιπυραυλικών του συστημάτων, μετά την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου στην Τουρκία

IDF: «Έχουμε καταστρέψει το 80% των συστημάτων αεράμυνας του Ιράν – Μπαίνουμε στην επόμενη φάση του πολέμου»

Ζελένσκι: «Λάβαμε αίτημα από τις ΗΠΑ να βοηθήσουμε στην αναχαίτιση drones στη Μέση Ανατολή»

Αραγτσί: «Περιμένουμε την εισβολή του αμερικανικού στρατού στο Ιράν – Δεν ζητάμε ούτε εκεχειρία, ούτε διαπραγματεύσεις»

Σρι Λάνκα: Οι αρχές απομάκρυναν το πλήρωμα δεύτερου ιρανικού πολεμικού πλοίου, μετά τη βύθιση της φρεγάτας «Dena»

Top News

Καισαριανή: Η στιγμή της εκτέλεσης των 200, οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μαρίνα: Στο ΥFSF έλεγαν ότι είμαι φάλτσα και ότι κουνιόμουν σαν φάλαινα, με έπιασαν τα κλάματα

Ελένη Πετρουλάκη: Το μεγάλωμα των κοριτσιών μου αρκετές φορές είχε επιπτώσεις στο νευρικό μου σύστημα

Χωρίς την 16χρονη Λόρα επέστρεψε στην Ελλάδα ο πατέρας της - Το κορίτσι δεν θέλει να τον συναντήσει ούτε παρουσία κοινωνικού λειτουργού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert