OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Διεθνές ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ»,ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός

25/02/2011 - 15:17
Share on FacebookShare on Twitter

Υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου με κάθε διαφάνεια και με τις απαραίτητες συνεργασίες, απάντησε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.Και αποκάλυψε πάνω στη «κόντρα» με τον κ.Καρατζαφέρη ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ. Προφανώς εννοεί την αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ,η οποία θέλει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της από την Αίγυπτο σε άλλη χώρα. Για τα ΕΑΣ βέβαια έχουν δείξει διάθεση να συζητήσουν Ισαραηλινοί και Γερμανοί.

   

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους εξοπλισμούς και αυτές οι δαπάνες έχουν συντείνει σε μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας για να βοηθήσει και τη διπλωματία.

   

Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί η αμυντική βιομηχανία στη χώρα μας, όπως και κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγγύηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η στήριξη στις αμυντικές βιομηχανίες απαιτεί να καταστούν ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι έχουν συσσωρευμένα χρέη 2 δισ. ευρώ.

   

Από την εγχώρια βιομηχανία, δεν βγαίνουν μίζες και είναι γνωστό ότι οι μίζες για τα εξοπλιστικά είναι πολύ ψηλά απάντησε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραρζαφέρης, λέγοντας ότι διάφοροι απόστρατοι είναι που κατάφεραν να απαξιώσουν την αμυντική βιομηχανία.

   

» ‘Εχουμε τα καλύτερα μυαλά στην ΕΑΒ», συνέχισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ φάνηκε να συμφωνεί με τη συνεργασία με το Ισραήλ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

   

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν δίδονται παραγγελίες στις ελληνικές βιομηχανίες και στα Ναυπηγεία. Ποια παραγγελία εξασφάλισαν οι υπουργοί σας στα αλλεπάλληλα ταξίδια στο Άμπου Ντάμπι και στο Κατάρ; Ούτε ένα ιστιοφόρο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζοντας ότι πίσω από την απαξίωση παίζεται μεγάλο παιχνίδι μιζαδόρων.

   

Και αύριο το πρωί θα δούμε και άλλα νεοκλασσικά να κατοικούνται από «επίλεκτα» πρόσωπα της πολιτικής ζωής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

   

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι στα έξι χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ δεν δόθηκε ούτε μία παραγγελία, ενώ αντιθέτως προωθούνται σήμερα την ίδια ώρα που εκδηλώνεται διεθνές ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

   

Εμείς θέλουμε αναπτυξιακή και όχι παρασιτική προοπτική, χωρίς διαμεσολαβήσεις και μεσάζοντες, με διαφάνεια και κάθε απόφαση να περνά από τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10
Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

Κατάρ: Υπό έλεγχο η φωτιά στην κυριότερη μονάδα LNG μετά από ιρανική επίθεση – Αναχαιτίσεις σε Εμιράτα και Ριάντ

Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 5 πολεμικά πλοία του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με το Axios

Ισπανία: Αποσύρει 300 στρατιώτες από το Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ουκρανία: Χτυπήσαμε ρωσικά εργοστάσια κατασκευής και συντήρησης αεροσκαφών Ilyushin

Τουρκία: Προτείνει επέκταση του πετρελαιαγωγού της μέχρι τη Βασόρα του Ιράκ ως εναλλακτική στα Στενά του Ορμούζ

France Libre: «Ελεύθερη Γαλλία» το όνομα του αεροπλανοφόρου που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle [pics]

Phantom MK-1: Ανθρωποειδή ρομπότ θα δοκιμάσει η Ουκρανία στα πεδία των μαχών [vid, pic]

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν σύντομα – Άνανδρη η δολοφονία του, λέει η Χεζμπολάχ

Top News

Η Αγγελική Ηλιάδη για την αποκάλυψη περί κακοποίησης από τον Μπάμπη Λαζαρίδη: Δεν φοβάμαι πια, νιώθω περήφανη που μίλησα

Βασίλης Θωμόπουλος: Δεν έχω όνειρο να ξανασυνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, φαντάζομαι ούτε κι εκείνος

Η Ιωάννα Τούνη έξαλλη με την απεργία των ταξί: Δεν το ήξερα, έβαλα τα τακουνάκια μου και περπατάω

Απίστευτη γκάφα στο «The Chase»: Οι παίκτες έδωσαν την ίδια λανθασμένη απάντηση με τη «Γυναίκα με τα μαύρα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert