OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

28/02/2011 - 10:09
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η αναβληθείσα συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, του προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος επιμένει σε διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων και διαιώνιση του ψευδοκράτους.

Ο ‘Ερογλου είχε επίσης δηλώσει ότι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας περιλαμβάνεται στις κόκκινες γραμμές της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Υποστήριξε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ως ανεξάρτητος και κυρίαρχος λαός, κατά την έκφρασή του.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ‘Ερογλου, συνεργάτης του προέδρου Χριστόφια κατέστησε σαφές ότι με τέτοιες θέσεις δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε λύση.

Η λύση είναι αδύνατη, πρόσθεσε ο ίδιος , αν στόχος είναι η παγίωση του ψευδοκράτους, το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας με ψηφίσματά του θεωρεί άκυρο και παράνομο και καλεί όλες τις χώρες να μην το αναγνωρίσουν.

Οι επαφές του συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι, στη Νέα Υόρκη εκνεύρισαν τον πρόεδρο Χριστόφια και γι’ αυτό δεν πήγε στη συνάντηση της Παρασκευής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα » Κίπρις».

Οι επαφές του συμβούλου του Ντερβίς ‘Ερογλου στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίστηκαν με δυσαρέσκεια από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει επίσης ότι η ε/κ πλευρά, μετά την προχθεσινή είδηση της «Κίπρις», υπό τον τίτλο »Ετοιμάζεται σχέδιο», άρχισε να διερευνά τις επαφές του κ. Οζερσάι στη Νέα Υόρκη και ζήτησε εξηγήσεις από τα Ηνωμένα ‘Εθνη.

Ο κ. Οζερσάι, στη συνάντησή του με τον βοηθό γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Λιν Πάσκο, πρότεινε την ετοιμασία ενός διαδικαστικού σχεδίου και τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης τον Απρίλιο.

Διπλωματικές πηγές, σύμφωνα πάντα με την «Κίπρις», αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ είδαν με θετικό μάτι την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για διαδικαστικό σχέδιο. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά τις επαφές του κ. Οζερσάι στη Νέα Υόρκη, οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να συλλέξουν, από αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, πληροφορίες για τις επαφές αυτές.

Η «Κίπρις» υποστηρίζει ότι η μη μετάβαση του προέδρου Χριστόφια στην προχθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, συνδέεται με τις εξελίξεις που ακολούθησαν τις επαφές Οζερσάι στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα γράφει ότι μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι κ. Ντάουνερ και ‘Ερογλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ισχυρίστηκε – όπως γράφει – ότι οι συνομιλίες αναβλήθηκε για λόγους υγείας του κ. Χριστόφια.

Tags: ΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

08/06/2026 - 00:04
Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

07/06/2026 - 17:45
SAFE - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

SAFE: Η Κύπρος γίνεται το 6ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στο πρόγραμμα

01/06/2026 - 16:48

Διαβάστε Επίσης

Axios: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία που ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να υπογράψει με το Ιράν

Φοβού τις χελώνες πράκτορες: Η Κίνα προειδοποιεί για θαλάσσια κατασκοπεία από ψάρια με αισθητήρες

Ο Τραμπ μιλάει για συμφωνία και ακυρώνει επιθέσεις, το Ιράν ρίχνει τις προσδοκίες και ο Νετανιάχου μένει με κενές υποσχέσεις

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν δραστικές περικοπές αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων για επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Ρωσία: Δύο άμαχοι νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones στο Μπριάνσκ – Φονικό ρωσικό πλήγμα στο Σούμι

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν δύο ιρανικά drones που στοχοποίησαν πλοία στα Στενά του Ορμούζ

Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε 160 μαχητές του καταζητούμενου αντάρτη Ιβάν Μορδίσκο

Βρετανία: Νέος υπουργός Άμυνας ο Νταν Τζάρβις

Top News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διακοπές στο Μαξίμου, με φουτεράκι οι εκλογές - Η αναφορά στο γάμο του γιου του και η πρόβλεψη για το Μουντιάλ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο – Η ανάρτηση του Σάκη Κατσούλη

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε ότι η Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert