OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μάχες σώμα με σώμα – μέχρις εσχάτων πολεμούν Καντάφι – αντικαθεστωτικοί – χιλιάδες οι νεκροί

07/03/2011 - 10:59
Share on FacebookShare on Twitter
Ο Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, απαίτησε, σήμερα το πρωί, από το καθεστώς της Τρίπολης, να βάλει τέλος στις χωρίς διακρίσεις επιθέσεις εναντίον των πολιτών στη Λιβύη και παράλληλα προειδοποίησε ότι όποιος παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα θα κληθεί να λογοδοτήσει.
 
Ο Μπαν Κι- Μουν σε συνάντηση που είχε με τον πρώην ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αμπντελιλά Αλ-Κχατίμπ, ο οποίος έχει αναλάβει ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού στη Λιβύη, του ζήτησε να ξεκινήσει επείγουσες διαβουλεύσεις με τις αρχές στην Τρίπολη αλλά και στις επαρχίες, για να διαπιστώσει τις υπάρχουσες συνθήκες από ανθρωπιστικής πλευράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του επικεφαλής του ΟΗΕ.
 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι Γραμματέας του οργανισμού, συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Καντάφι, Μούσα Κούσα την Κυριακή και του τόνισε ότι, η Τρίπολη θα πρέπει να τηρήσει την ευθύνη που έχει να προστατεύει τους πολίτες της χώρας και να σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση για ειρήνη και αξιοπρέπεια.
 
Ο Μπαν και ο Λίβυος ΥΠΕΞ, συμφώνησαν για την άμεση αποστολή αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να διαπιστώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη χώρα. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, προειδοποίησε το καθεστώς Καντάφι, να πειθαρχήσει άμεσα στα ψηφίσματα του οργανισμού, την περασμένη εβδομάδα και να σταματήσει την αδιάκριτη χρήση βίας εις βάρος πολιτών, διαφορετικά θα οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.
 
Μάχες σώμα με σώμα
Από νωρίς το πρωί μάχες γίνονται στις περιοχές Μισράτα, Ζαουίγια, Μπεν Ζαουάντ, Ρας Λανούφ, ενώ το Τομπρούκ παραμένει στα χέρια των αντικαθεστωτικών.
Πολίτες μιλώντας σε ξένα ενημερωτικά δίκτυα περιγράφουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αρκετές περιοχές της Λιβύης. “Μας βομβαρδίζουν από παντού. Χτυπάνε τα σπίτια μας με βαρύ οπλισμό ενώ ο Καντάφι δεν διστάζει να διατάζει των βομβαρδισμό και νοσοκομείων. Είδαμε γιατρούς να τρέχουν να σωθούν έξω από νοσοκομείο ενώ δίπλα τους έπεφταν οβίδες. Βοηθήστε μας…” λέει ένας λίβυος στην περιοχή της Μισράτα.
Ο Καντάφι έχει ρίξει όλο το βάρος του στην πόλη Σίρτη, γενέτειρα του αλλά και τελευταίο προπύργιο πριν οι αντικαθεστωτικοί μπούνε στην Τρίπολη.
Ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι κατηγόρησε τη Γαλλία για «εμπλοκή» στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Αλ Κάιντα, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο France 24.

Ερωτηθείς σχετικά με την γαλλική υποστήριξη προς το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, που έχει συσταθεί από τους εξεγερμένους στη Βεγγάζη, ο Καντάφι (του οποίου οι δηλώσεις μεταφράζονταν από τα αραβικά στα γαλλικά), εξανέστη: «αυτό είναι γελοίο, αυτή η εμπλοκή στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Τι θα γινόταν εάν εμείς, εμπλεκόμασταν στις υποθέσεις της Κορσικής, ή της Σαρδηνίας;».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στη Λιβύη σήμερα υλοποιείται μία «μηχανορραφία» που έχει εξυφανθεί από οθνείες δυνάμεις, αναφέροντας την παρουσία «ένοπλων εξτρεμιστών», «γκρουπούσκουλων», και «πυρήνων εν υπνώσει» της Αλ Κάιντα, «οι οποίοι πήραν τα όπλα κατά της αστυνομίας και του στρατού».

«Εμείς είμαστε εταίροι σας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο Καντάφι.

 

Tags: ΚΑΝΤΑΦΙΛΙΒΥΗΜΑΧΕΣ

Related Posts

Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

17/12/2025 - 21:48
Νετανιάχου - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

17/12/2025 - 21:14
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

17/12/2025 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ακρίβεια το Νο1 πρόβλημα των πολιτών - Απαισιοδοξία για το 2026 και προβάδισμα 16,1% για τη ΝΔ

Μαρία Σολωμού: «Είμαι μόνη μου, μπορεί να παντρευτώ εκεί στα 70, να δω πως είναι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert