OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστήριο με τα αεροσκάφη Καντάφι! Που πήγαν,ποιους μετέφεραν!

09/03/2011 - 19:31
Share on FacebookShare on Twitter

Τρια αεροσκάφη της οικογένειας Καντάφι απογειώθηκαν τα ξημερώματα από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης, προκαλώντας παγκοσμίως ερωτηματικά. Το ένα διασχίζοντας το FIR Αθήνας, πήγε στο Κάιρο, μεταφέροντας αξιωματούχο του Καντάφι, ο οποίος επρόκειτο να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη του Αιγυπτιακού Στρατού.
Το δεύτερο αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και στη συνέχεια απογειώθηκε με προορισμό τη Λισαβόνα, ενώ το τρίτο αεροσκάφος κατευθύνθηκε στο Παρίσι.
Η κινητικότητα των αεροσκαφών έγινε αντικείμενο συζητήσεων και ανταποκρίσεων παγκοσμίως, καθώς οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδια πτήσης προς Κάιρο, Αθήνα και Βιέννη, προορισμοί που δεν επιβεβαιώνονταν απο επίσημες πηγές στην Ελλάδα.

ώρα 18:50 Το τρίτο κυβερνητικό αεροσκάφος που έφυγε το πρωί από Τρίπολη, προσγειώθηκε στο Παρίσι.

ώρα 17:01 Το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι με χαρακτηριστικό αριθμό 5A -UAC απογειώθηκε από τη Μάλτα σήμερα το πρωί και προσγειώθηκε στην Πορτογαλία.

ώρα 16:46: Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Μάλτα αναφέρουν ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι το οποίο φέρεται να είχε προορισμό  την Αθήνα, έφυγε από τη Μάλτα όπου βρισκόταν σήμερα το πρωί.
ώρα 16:08: Κανένα Λιβυκό αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει περάσει το FIR
Αθηνών, μετά τις 11:24 το πρωί όταν το Falcon του Καντάφι, έμπαινε στον εθνικό εναέριο χώρο μας με προορισμό το Κάιρο. Πιθανώς τα άλλα λιβυκά αεροσκάφη που φάνηκαν να βρίσκονται στον αέρα με προορισμό την Αθήνα και τη Βιέννη, είτε να ματαίωσαν είτε να άλλαξαν προορισμούς.
ώρα 14:22 Ανταποκριτής του Al Jazeera μεταδίδει στο twitter πως και το δεύτερο αεροσκάφος του Καντάφι έχει προορισμό το Κάιρο.

ώρα 13:31 Τρία είναι συνολικά τα αεροσκάφη της κυβέρνησης του Καντάφι που κατέθεσαν σχέδια πτήσης από την Τρίπολη, με προορισμό το Κάιρο, την Αθήνα και τη Βιέννη. Το πρώτο αεροσκάφος πέρασε ήδη από το FIR ΑΘηνών προς το Κάιρο, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC αναμένεται να έρθει στην ΑΘήνα. Το τρίτο αεροσκάφος 5A-UAA αναμένεται να κατευθυνθεί στη Βιέννη. 

Στη μία περίπου η ώρα το μεσημέρι το αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης προς την Αθήνα, ενώ το αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAA προς τη Βιέννη. 
Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες ελληνικές πηγές. 

Δεν αποκλείεται, να συμβεί ό,τι και την προηγούμενη φορά με το Falcon του Καντάφι που κατέθετε επί τρεις μέρες σχέδια πτήσεις από το Μινσκ για την Τρίπολη και τα ακύρωνε μετά από λίγο. Τελικά το αεροσκάφος εκτέλεσε την πτήση του μετά από τρεις μέρες. 
Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές στο ίντερνετ, το δεύτερο αεροσκάφος με κατεύθυνση Αθήνα πρόκειται για αεροσκάφος BD-700 / Bombardier  BD-700-1A11. 
Πρόκειται για αεροσκάφος παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας το οποίο ανήκει στη Λιβυκή κυβέρνηση. 
Το αεροσκάφος 5Α-DCN που προσγειώθηκε στο Κάιρο, μετέφερε τον Abdel Rahman Ben Ali El Said Al Sawi εκ μέρους του Καντάφι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον  Hussein Tantawi της Αιγυπτιακής κυβέρνησης. 

qj-ioanna-iliadi.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html

Tags: ΚΑΝΤΑΦΙΛΙΒΥΗ

Related Posts

Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

02/02/2026 - 21:46
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

02/02/2026 - 20:35
Τραμπ - Ινδία - Μόντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

02/02/2026 - 20:13

Διαβάστε Επίσης

«Amiral Ronarc’h»: Η γαλλική FDI κατέπλευσε στη Σουηδία, καθώς το Παρίσι επιδιώκει συμφωνία για 4 φρεγάτες

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert