OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο το τουρκικό ΠΝ θα συμμετάσχει στη Λιβύη,λέει ο Ερντογάν.

22/03/2011 - 10:53
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στα στρατιωτικά πλήγματα της διεθνούς δύναμης στη Λιβύη, αλλά είναι πιθανόν να συμβάλει στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που θα οργανωθούν επί τόπου, σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Hurriyet.

   

«Δεν θα συμμετάσχουμε με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Είναι αδιανόητο τα μαχητικά μας αεροσκάφη να βομβαρδίσουν τον λιβυκό λαό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πιθανόν», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός μέσα από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Άγκυρα μετά την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία.

   

Ο τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η συμβολή της χώρας του θα συνίσταται στη συμμετοχή με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στις επιχειρήσεις «ελέγχου» στη Μεσόγειο και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας επί τόπου, κυρίως στη Βεγγάζη.

   

«Δεν θέλουμε η Λιβύη να γίνει ένα δεύτερο Ιράκ … Σε διάστημα οκτώ χρόνων ένας ολόκληρος πολιτισμός καταστράφηκε. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν» στο Ιράκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

   

Η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι ζητεί διευκρινίσεις για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

   

Η Τουρκία ζήτησε την Κυριακή από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας να επανεξετάσουν τα σχέδια ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης, θεωρώντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού έχουν μεταβάλει τα δεδομένα και ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι.

   

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε χθες Δευτέρα σύσκεψη μελών του υπουργικού συμβουλίου και στρατιωτικών διοικητών με θέμα τη Λιβύη. Είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

   

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι η Άγκυρα θα αποφασίσει για ενδεχόμενη συμμετοχή της στον διεθνή συνασπισμό έπειτα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Ερντογάν με τον Ομπάμα και τις συνομιλίες με το ΝΑΤΟ.

   

Κριτική στην απόφαση της Γαλλίας και της Βρετανίας, αλλά και των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην ανάληψη αεροπορικής δράσης κατά της Λιβύης, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και υποστήριξε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι πλήρως σύμφωνη με τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ  δήλωσε ότι η προσδοκία της Άγκυρας ήταν να βρεθεί λύση χωρίς την ανάγκη απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή την ανάληψη στρατιωτικής δράσης οποιασδήποτε μορφής. Ωστόσο, τόνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ, ενώ προσανατολίζει τις προσπάθειές της, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στο εσωτερικό της Λιβύης, στην εφαρμογή του εμπάργκο για την εισαγωγή όπλων, αλλά της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

«Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η έναρξη μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης στη Λιβύη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου, αφήνοντας με διπλωματικό τρόπο να διαφανούν οι προθέσεις της Άγκυρας για τις κινήσεις της τουρκικής διπλωματίας, στη ροή των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική.

Tags: ΕΠΕΜΒΑΣΗΛΙΒΥΗΝΑΤΟ

Related Posts

Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ

20/03/2026 - 12:32
Κιμ Γιονκ Ουν
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με οδηγό την κόρη του, επιθεώρησε νέα έκδοση του άρματος μάχης Chonma-20 [vid, pics]

20/03/2026 - 12:29
Ιράν - Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Kατηγορεί την Βρετανία για «συνενοχή» στην αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα

20/03/2026 - 11:53

Διαβάστε Επίσης

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με οδηγό την κόρη του, επιθεώρησε νέα έκδοση του άρματος μάχης Chonma-20 [vid, pics]

Ιράν: Kατηγορεί την Βρετανία για «συνενοχή» στην αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα

Με A-10 και Apache οι ΗΠΑ ξεκινούν επιχειρήσεις για να «απελευθερώσουν» τα Στενά του Ορμούζ

C-27J Spartan: Γιατί το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

ΥΠΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες Πάσχα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων – Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις Συνταγματαρχών

Ιράν: «Άριστη η παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων» απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Νετανιάχου

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Επανεμφάνιση» με μήνυμα για τη δολοφονία του υπουργού Πληροφοριών

Top News

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική ακύρωση εμφάνισής της και τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της

Αγγελική Ηλιάδη: Με αγωγή απειλεί η τραγουδίστρια μετά τη μήνυση από την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη

Ο Ηλίας Βρεττός θύμα ξυλοδαρμού σε μαγαζί στην Κύπρο - Τον χτύπησαν με μπουνιές αλλά «όλα είναι μια χαρά»

Μπαράζ σεισμών μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων - 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert