OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας.Τι πρέπει να σώσει για την Άμυνα

11/11/2011 - 00:04
Share on FacebookShare on Twitter

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, θα πρέπει να σώσει την Άμυνα!

Όλα δείχνουν ότι αυτό το έργο θα το αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και είναι προφανές ότι το έργο του θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ανεξάρτητα από πρόσωπα -αν και πάντα παίζουν ρόλο- ο νέος ΥΕΘΑ καλείται χωρίς καθόλου πόρους να διατηρήσει σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο την ελληνική στρατιωτική μηχανή.Πως μπορεί να το κάνει;

Το πρώτο που οφείλει να πράξει είναι να ενεργοποιήσει το σημαντικότερο και πιο αποτελεσματικό όπλο των ΕΔ:τους ανθρώπους,το προσωπικό,τα στελέχη.

Όχι δεν θα έχει χρήματα για αυξήσεις να τους δώσει και αυτό το γνωρίζουν. Αρκεί όμως να δείξει και να αποδείξει ότι αυτή η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί δραματικές περικοπές των εισοδημάτων και παράλληλα να πείσει ότι αυτή η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν πολλές ,μεγάλες και σημαντικές ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Να στείλει σαφές μήνυμα ότι οι τραγικές δυσκολίες που προκαλούνται λόγω της υπηρεσίας αναγνωρίζονται από τη Πολιτεία. Και βέβαια όπου και όπως μπορεί να ανακουφίσει ομάδες στελεχών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Δεν είναι απαραίτητο αυτή η βοήθεια να είναι άμεσα οικονομική. Αρκεί η επιβολή αξιοκρατίας στις μεταθέσεις. η αναγνώριση αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιοι και η παροχή λύσεων σε καθημερινά προβλήματα.

Αρκεί να πείσει ότι οι κρίσεις,οι προαγωγές και οι αποστρατείες αξιωματικών δεν θα έχουν πια σχέση με το “πολιτικό δόντι” του κάθε αξιωματικού. Ότι οι απόστρατοι θα μένουν απόστρατοι και δεν θα επανέρχονται “ως μηδέποτε απομακρυνθέντες” λαμβάνοντας αναδρομικά χρήματα και γαλόνια,όπως γίνεται ακόμη και σήμερα.

Μπορεί να μην έχει χρήματα για την Άμυνα ο ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας,αλλά μπορεί και πρέπει να εξοικονομήσει αρκετά,προχωρώντας γρήγορα και αποφασιστικά στην νεά δομή δυνάμεων, στο συμμάζεμα των ΕΔ,στο κλείσιμο όσων μονάδων και στρατοπέδων αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται,στον παροπλισμό όπλων που ουισαστικά δεν λειτουργούν και δεν προσφέρουν. Μπορούν να βρεθούν χρήματα με ουσιαστικές και αποτελεσματικές κινήσεις ,τις οποίες επί 25 μήνες η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και οι κ.Βενιζέλος και Μπεγλίτης δεν τόλμησαν να κανουν.

Και βέβαια ο ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας,πρέπει να διασφαλίσει ότι οι ΕΔ θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να εκτελέσουν τη κύρια αποστολή τους που είναι η αντιμετώπιση κάθε εξωτερικού κινδύνου και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Αυτή τη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή μας παίζονται πολλά. Ο πανικός που έχει προκαλέσει η οικονομική θύελλα που αντιμετωπίζουμε μας έχει κάνει να απέχουμε από το παιχνίδι. Και είναι απαραίτητο και επείγον να επιστρέψουμε άμεσα…στο γήπεδο.

Αν τελικά ΥΕΘΑ θα είναι ο  κ.Αβραμόπουλος πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρξε επιτυχημένος διπλωμάτης. Έχει άποψη για τα εθνικά θέματα και σίγουρα ξέρει ότι για να είναι αποτελεσματική η διπλωματία μιας χώρας,απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λειτουργεί άψογα και η στρατιωτική της μηχανή.Πιθανόν να γνωρίζει κι αν όχι σύντομα θα ενημερωθεί για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα στη συντήρηση και στις διαθεσιμότητες κρίσιμων οπλικών συστημάτων.Και είναι αυτονόητο ότι ως ΥΕΘΑ Εθνικής Σωτηρίας θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να καλυφθούν άμεσα οι όποιες ανάγκες των ΕΔ. Οι προκάτοχοί του έβαζαν αυτό το σημαντικό θέμα για τις ΕΔ,κάτω από το χαλί. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι και τα πράγματα είναι πια πολύ επικίνδυνα για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Αυτά προς το παρόν και καλή σωτηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΥΕΘΑ.ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

ΕΞΙ ΒΡΑΧΥΒΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Related Posts

Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18
ΥΠΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Επανέρχονται στην κυριότητά του ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.

25/01/2026 - 11:56
ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού
ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Κωμικές οι αναφορές περί πώλησης του κτιρίου του Πολεμικού Ναυτικού

24/01/2026 - 11:10

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Είμαστε ισχυροί στρατιωτικά – Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιτεθούμε στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Η Χαμάς θα αφοπλιστεί, δεν έχει άλλη επιλογή – Η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί»

Μερτς: Το «κλειδί» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκεται στη Μόσχα

THAAD: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για να τετραπλασιαστεί η παραγωγή των πυραύλων αναχαίτισης

Καιρός σήμερα: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σαν σήμερα: Το 1945 σοβιετικό υποβρύχιο βυθίζει στ’ ανοιχτά του Ντάντσιχ το πλοίο Βίλχελμ Γκούστλοφ

Ζελένσκι για την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα: «Περιμένουμε από τη Ρωσία να τηρήσει όσα συμφώνησε»

SBU: Συνελήφθη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας – Θα «έδινε» στη Ρωσία τις θέσεις βάσεων των ναυτικών drones

Top News

Αυξήσεις από σήμερα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μετά από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Αναλυτικά παραδείγματα

Έλενα Χαραμή: Χτύπησα στον νωτιαίο μυελό και έχασα τη βαρύτητα του σώματος μου, ένιωθα ότι φεύγω

Καιρός: Έντονες βροχές και καταιγίδες - «Ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Συνταγή για ελαφρύ σουφλέ με χυλοπίτες και τυριά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert