OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: «Δεν αποδεχόμαστε μια δοτή λύση»

11/11/2011 - 09:54
Share on FacebookShare on Twitter

Ως στόχο ζωής έθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας την επανένωση της Κύπρου διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τη διχοτόμηση, γιατί όπως είπε, η διχοτόμηση θα είναι καταστροφή για την Κύπρο.

«Η αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας είναι για μένα στόχος ζωής», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 80χρονα του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, στη Λευκωσία, και τόνισε πως «βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος». Γι αυτό, πρόσθεσε, «θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις κορυφαίες προκλήσεις για τον τόπο και το λαό μας».

Προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις μία ενδεχόμενης διχοτόμησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι «θα χάσουμε για πάντα τη μισή μας πατρίδα, θα χάσουμε για πάντα την πολυαγαπημένη Μόρφου». «Η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εξαφανιστεί κάτω από το βάρος του συνεχιζόμενου εποικισμού. Οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον», υποστήριξε, γι αυτό «πρέπει με πραγματισμό αλλά και με αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσουμε αταλάντευτοι την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλη εφικτή επιλογή εάν πραγματικά θέλουμε να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση».

Για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να δεχθεί επιδιαιτησία ούτε και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Δεν πρόκειται, είπε, να αποδεχθούμε μία δοτή λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα παραβιάζει βασικές για εμάς αρχές.

«Εχει τεράστια σημασία να έχουμε συμπαραστάτη μας τη διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε και προς αυτή τη κατεύθυνση πολιτευόμαστε, ώστε να αποδεικνύουμε συνεχώς στο διεθνές επίπεδο ότι δεν είναι η δική μας πλευρά η αδιάλλακτη πλευρά, αλλά η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία. Η στάση της Τουρκίας, με την επιθετικότητα και την αλαζονεία που την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δεν βοηθά καθόλου την υπό εξέλιξη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Δεν βοηθά η αμφισβήτηση από μέρους της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας της ίδιας της βάσης των διαπραγματεύσεων. Εμείς δεν πρέπει όμως να ξεστρατίσουμε από το βασικό μας στόχο. Δεν μπορούμε κάτω από το βάρος συναισθημάτων τελικά με τις επιλογές μας να διευκολύνουμε τους σχεδιασμούς της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο κ. Χριστόφιας.

Στην αναφορά του τέλος, στο θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, διαβεβαίωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες με μεθοδικότητα για να διαχειριστεί το κρίσιμο -όπως το χαρακτήρισε- κεφάλαιο του φυσικού αερίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και εκτίμησε πως «ο τομέας του φυσικού αερίου δημιουργεί πρωτόγνωρες θετικές προοπτικές για τον τόπο και το λαό μας».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: «Με το βλέμμα στραμμένο στην κατεχόμενη γη μας, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Ο Έρογλου έχει κάνει τις διαπραγματεύσεις…παράσταση»,λέει η Κύπρια ΥΠΕΞ

Μήνυμα Πέρες από Κύπρο:»Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα»

Tags: ΑΕΡΙΟΚΥΠΡΟΣΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Lamprey: Το νέο αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο πολλαπλών ρόλων της Lockheed Martin [vid]

Ιράν: «Ανησυχεί» για την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ – Καλεί την Ουάσινγκτον να αντισταθεί σε «καταστροφικές επιρροές»

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση προκαλεί ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Οδησσού

Mitchell Institute: 500 stealth μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη χρειάζονται οι ΗΠΑ για να νικήσουν την Κίνα

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Top News

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυστήριο με τα χαλασμένα μετάλλια, πέφτουν από τις κορδέλες

Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα περιμένουν κοριτσάκι - Οι δημόσιες ευχές από τους γονείς τους

Ιωάννα Τούνη: Νέα παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για ένα φιλί - «Μας είπαν ότι δε σεβόμαστε τη χώρα»

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert