OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σε πέντε μήνες έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο

28/11/2011 - 00:40
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πέντε μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Ο κ. Όθωνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλακίου καθώς και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, στα πλαίσια της περιοδείας του σε σημεία κλειδιά του Έβρου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.



Ο κ. Όθωνας επισκέφθηκε το χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων όπου και θα κατασκευαστεί ο «φράχτης» τονίζοντας ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες.

»Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη.

Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση» σημείωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά στην κατασκευή νέων κέντρων φύλαξης μεταναστών ο υφυπουργός δήλωσε πως στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής παρανομών μεταναστών για την καλύτερη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.



«Είναι γνωστά τα προβλήματα αλλά πρέπει να τονίσω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του. 

Πιστεύουμε πως ξεπερνώντας μια σειρά δυσκολίες που πάντα υπάρχουν όταν εφαρμόζεις ένα σχέδιο διαχείρισης τόσο ευαίσθητων θεμάτων, θα υπάρξει και συνέχεια και αποτελέσματα θεαματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οθωνας, σημειώνοντας «πως η χώρα μας και εδικά ο Έβρος καλείται να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτή είναι η τάφρος που άνοιξε το ΓΕΣ στον Έβρο

Δεν προβληματίζει ο φράχτης τη Τουρκία

Tags: ΕΒΡΟΣΕΕΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

31/01/2026 - 11:49
ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54
Κρίση των Ιμίων
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κρίση των Ιμίων: Η αποκωδικοποίηση των επιχειρήσεων, το τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο και τα στρατηγικά λάθη

30/01/2026 - 13:21

Διαβάστε Επίσης

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

AH-64E Apache: 30 ελικόπτερα αξίας 3,8 δισ. δολαρίων αγοράζει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τιμά τους 3 ήρωες»

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παρέδωσαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

ΗΠΑ: Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

F-16 Block 50: Πέρασε ΣΑΓΕ το πρόγραμμα αναβάθμισης των 38 μαχητικών – Η διαμόρφωση και το «αγκάθι» του χρονοδιαγράμματος

Top News

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ χτυπούν από την Κυριακή όλη τη χώρα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Γιατί πολλοί γονείς δεν είδαν την αύξηση στο μισθό τους μετά τη νέα φορολογική κλίμακα

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση, σπάνια εμφανίζεται αλλά πάντα γίνεται θέμα

Δημοσκοπήσεις: Ποιος «φοβάται» την Καρυστιανού - ΠΑΣΟΚ και Τσίπρας ψάχνουν «ρεύμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert