OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Πάγκαλος: Θα εκφραστώ όπως ο στρατηγός de Gaulle…

01/12/2011 - 12:33
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Eντονες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αυτή τη φορά σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό. Για θλιβερό κατάντημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και για «αισχρές δηλώσεις» ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Π. Μεντρέκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Monde en Marche του καναλιού France 5, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη φράση του «μαζί τα φάγαμε»: «Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: «Μαζί τα σπαταλήσαμε». Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό», ανέφερε για να συμπληρώσει: «Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε».

«Είναι ξεκάθαρο», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Καταρχήν γιατί είναι πιο ψηλά, αλλά και γιατί είναι πιο έξυπνοι και βέβαια έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».

Κληθείς από το δημοσιογράφο του France 5 να απαντήσει σε όσους ζητούν μην πληρώσει η χώρα το χρέος της και να εγκαταλείψει την Ε.Ε., ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gaulle. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες και ηλίθιοι»

«Ο κ. Πάγκαλος ξεπέρασε πλέον και το χειρότερο εαυτό του. Μιλώντας, προχθές, σε γαλλικό κανάλι, εκτόξευσε απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και καταγγέλλοντας χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόσθεσε: «Όταν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι, υβρίζονται χυδαία από έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν ο αντιπρόεδρος αυτός εκτοξεύει ακατονόμαστες ύβρεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών, τότε, δυστυχώς, το κατάντημά του είναι θλιβερό. Και το τραύμα στη Δημοκρατία και την πατρίδα μας βαθύτατο».

«Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, που τόνισε ότι «η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού».

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Πάγκαλος είπε ότι χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, υποστήριξε πως δεν έχει κάνει ρουσφέτια και δήλωσε ότι σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το «ποιοί τα φάγανε και πώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χείμαρρος πρώην Α/ΓΕΣ εναντίον Μπεγλίτη,Πάγκαλου! Βίντεο

Πάγκαλος και Διαμαντοπούλου σε γεύμα με μειονοτικούς. Εκεί και ο κ.Μάταντζη

Tags: ΚΡΙΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΓΚΑΛΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι «ανεξάρτητες» από τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, λέει ο πρόεδρος Αούν

Στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Vampire: Τουρκικά αναχαιτιστικά drones FPV θα ενσωματωθούν στο αμερικανικό C-UAS σύστημα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «Γαλάζια Πατρίδα» – Νέα έκθεση κόλαφος για την Τουρκία

Oreshnik: «Ένας πύραυλος έχει μείνει στο απόθεμα της Ρωσίας» – Γιατί «χάνει» τον στόχο του

Η Ουκρανία έπληξε δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

VBCI PHILOCTETES: Metlen και KNDS παρουσίασαν το σύγχρονο γαλλικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης στην Eurosatory 2026

G7: ΗΠΑ και Ευρωπαίοι θα κατασκευάσουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και αντιαεροπορικά συστήματα

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα ανέβασε νέα φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της δίπλα στη μητέρα της, Μιράντα Πατέρα

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Το τρυφερό φιλί και η ανάρτηση για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

Κόνι Μεταξά: «Άμα έχω βαφτεί, με φλερτάρουν οι άντρες»

Μαρία Καρυστιανού: Τρίτο «άκυρο» στο MEGA – Τα καυστικά σχόλια από Χασαπόπουλο και Βούλγαρη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert