OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υπουργός Άμυνας Κύπρου:»Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για τις τουρκικές αντιδράσεις»

30/12/2011 - 00:03
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνει τα μέτρα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης μιλούσε ύστερα από σύσκεψη της Μόνιμης Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων σε θέματα έρευνας και διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων, η ηγεσία του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.



Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης είπε ότι «έχουμε συζητήσει θέματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, ώστε η Κύπρος, τόσο στα όρια του FIR Λευκωσίας όσο και στο χώρο της ΑΟΖ, να μπορεί να ασκήσει με αποτελεσματικότητα και δυνατότητες χρήσιμης παρέμβασης τα κυριαρχικά του δικαιώματα, πολύ περισσότερο τώρα που, με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ θα υπάρχουν περιπτώσεις, και υπήρξαν τελευταίως δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να συντονίσει το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραυματιών από την πλατφόρμα της Noble».

Γι αυτούς τους λόγους, συνέχισε «επιχειρούμε και συντονιζόμαστε ώστε το κράτος να μπορεί να παρεμβαίνει με ικανότητα και αποτελεσματικότητα για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικές χώρες σε θέματα έρευνας και διάσωσης ο Υπουργός Αμυνας απάντησε ότι «έχουμε συνεργασία με την Ελλάδα, το Ισραήλ και με άλλες γειτονικές χώρες και προγραμματίζουμε συνεργασία με πραγματικές ασκήσεις επί του θέματος».

Επίσης, ανέφερε, έχουμε συμφωνίες με ορισμένες χώρες, ενώ με άλλες είμαστε στη διαδικασία για καταρτισμό συμφωνιών στα θέματα έρευνας και διάσωσης ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει λόγω της γεωγραφικής θέσης, ως περιφερειακό κέντρο σε θέματα έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με τα γειτονικά μας κράτη. 

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ο εξοπλισμός της Κύπρου θεωρείται ικανοποιητικός για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «είναι ικανοποιητικός.

Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση του και με νέα μέσα».

Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε για τους τρόπους που η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες προκλήσεις από την Τουρκία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ύστερα και από τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων για ανεύρεση υδρογονανθράκων από την Noble Energy.

«Δεν θέλω να προχωρήσω σε υποθέσεις για την αντίδραση της Τουρκίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο Υπουργός. 

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Κύπρου με τις Βρετανικές βάσεις στο νησί, ο κ. Ηλιάδης απάντησε πως «εάν και όταν χρειαζόμαστε τη συνεργασία τους δεν έχουμε επιφύλαξη να την επιδιώκουμε».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΡΙΣΗΜΕΣΗΑΝΑΤΟΛΗΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

Top News

Η Άννα Βίσση γιόρτασε τα γενέθλια της αδερφής της στο Nox και τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Μάστορα

Stranger Things: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του 2ου μέρους της 5ης σεζόν - Πλησιάζει το μεγάλο φινάλε

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έχει δίπλωμα οδήγησης με ισχύ στην Ελλάδα», λέει ο δικηγόρος του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert