OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στρατιωτική -και μυστική;- διπλωματία στα ελληνοτουρκικά.Επιστολή Α/ΓΕΕΘΑ στον Οζέλ

05/01/2012 - 17:45
Share on FacebookShare on Twitter

Έφερε πρόσκληση για επίσκεψη Αβραμόπουλου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη ο Μπαγίς και πήρε επιστολή του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου προς τον Τούρκο αρχηγό Οζέλ. Είναι σαφές ότι παρά τις αποκαλύψεις για εμπρησμούς ελληνικών δασών από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και την σταθερά προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο “κάτι τρέχει” στα ελληνοτουρκικά.

Μετά από το τηλεφώνημα Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου, οι επαφές και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σ΄ αυτές φαίνεται ότι έχει πρωταγωνσιστκό ρόλο το υπουργείο Άμυνας και ο Αβραμόπουλος και όχι το ΥΠΕΞ.

Ο Αβραμόπουλος στις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον Μπαγίς επιβεβαιώσε ότι “είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά να κινούμαστε στην κατεύθυνση της εδραίωσης καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Έχω ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση που μου έγινε από τον συνάδελφό μου, Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Yilmaz και πολύ σύντομα, ίσως στις αρχές του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσω επίσκεψη στην Τουρκία”.

Ο Ε.Μπαγίς το πήγε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι “δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αναλάβατε Υπουργός Άμυνας που είπα στους φίλους μου ότι αισθάνομαι ήδη πολύ ασφαλέστερος. Γιατί γνωρίζω ότι κάποιος που πιστεύει σε αυτή τη σχέση, που πιστεύει ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ανθίσουν, είναι τώρα επικεφαλής των Αμυντικών θεμάτων. Όντες και οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο και όχι να ζημιώνουμε ο ένας τον άλλο. Και οι λαοί μας επίσης αξίζουν κάτι καλύτερο, έχουν την απαίτηση από εμάς να διατηρούμε καλές σχέσεις και δόξα τω Θεώ έχουμε πολύ καλές σχέσεις”.

Ο Μπαγίς υπενθύμισε τη φιλική σχέση του Αβραμόπουλου με τον Ερντογάν που “δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ότι κάνατε τον κόπο να έρθετε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όταν είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος, το οποίο μάλιστα ήταν στα σχολικά βιβλία. Εσείς όμως δείξατε έμπρακτα την ειλικρίνεια και την ευαισθησία σας όσον αφορά τα ζητήματα Δημοκρατίας. Δεν μπορούσατε να δεχθείτε ότι ένας εκλεγμένος πολιτικός είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος. Και το γεγονός ότι οι αρχές εκείνης της περιόδου δεν σας επέτρεψαν να επισκεφθείτε τον φίλο σας εκείνη την ημέρα είναι κάτι που ακόμα το θυμόμαστε στην Τουρκία”.
Ο Μπαγίς αποκάλυψε στις δηλώσεις του τη παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στη συνάντησή του με τον Αβραμόπουλο και την επιστολή που του έδωσε για τον στρατηγό Necdet Ozel.
Το γράμμα αυτό συνοδευόταν και από ένα δώρο επ’ ευκαιρίας του εορτασμού του Νέου Έτους.

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΜΠΑΓΙΣΟΖΕΛ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε»

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert