OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πανικό εκπέμπουν από το εκλογικό αποτέλεσμα τα ξένα ΜΜΕ

06/05/2012 - 20:45
Share on FacebookShare on Twitter

«Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρω-μεταρρυθμιστές» είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild. To δημοσίευμα κάνει λόγο για μοιραίες εκλογές στην Ελλάδα, για ένα δημοψήφισμα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας των κυβερνητικών κομμάτων, «αλλά το αποτέλεσμα δεν διευκολύνει την κατάσταση, αντιθέτως….

Βάσει των πρώτων προγνωστικών (…) τα κόμματα της λιτότητας, η συντηρητική ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκαν βαριά. Μπορεί η ΝΔ να είναι πιθανότατα η πρώτη δύναμη στο νέο κοινοβούλιο, ωστόσο στη δεύτερη θέση ακολουθεί το ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θέλει να επαναδιαπραγματευτεί όλες τις συμφωνίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της. (…)

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 14 με 17 %. (…) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα μοναδικά κόμματα που στηρίζουν την συμφωνηθείσα με την Ευρώπη πολιτική λιτότητας και που θέλουν σε κάθε περίπτωση την παραμονή στο ευρώ. Με απλά λόγια: είναι απολύτως ασαφές εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης».

«Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα», σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel. «Δραματικές απώλειες για τα κόμματα που στηρίζουν το δραστικό πρόγραμμα περικοπών. (…)

Αβέβαιο ποια κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται μελλοντικά με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας». Το Spiegel σημειώνει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες εκλογές ενώ εάν προκύψει νέα κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

«Τεράστιες απώλειες για τα δύο κόμματα του ελληνικού συνασπισμού», γράφει το ΒBC, που εκτιμά ότι τα exit poll έχουν να κάνουν με την οργή των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας. Ειδική αναφορά γίνεται και στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Στη Χρυσή Αυγή επικεντρώνεται το CNN, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 5% έως 7% και δεν αποκλείεται να έχει 15-21 έδρες στη νέα Βουλή.

Το αμερικανικό δίκτυο χαρακτηρίζει την εξέλιξη «εντυπωσιακή ανατροπή».

«Οι Έλληνες μαυρίζουν τα μνημονιακά κόμματα» είναι ο τίτλος του Reuters. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από τη δεινή οικονομική τους κατάσταση εγκατέλειψαν μαζικά τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας στις σημερινές εκλογές. Τα δύο μόνα κόμματα που στηρίζουν το πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα ποσοστά που χρειάζονται για σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας», σημειώνεται στο άρθρο.

Την εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν Financial Times.

«Πρόκειται για ένα αριστερό κόμμα που απορρίπτει το πρόγραμμα διάσωσης θεωρώντας το βάρβαρο αλλά τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη», αναφέρει το κείμενο, ενώ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «δραματική κατάρρευση», που ενισχύει τις ανησυχίες ότι δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, αφού δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν πάνω από 40%.
 

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ2012

Related Posts

ΓΕΣ - ΣΤΕΑΜΧ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

01/02/2026 - 18:59
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29
φρεγάτα ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Δεν υπάρχει κύμα παραιτήσεων στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

31/01/2026 - 17:24

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Ζελένσκι: Νέα τριμερής Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στις 4-5 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

Top News

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα παράλια της Λάρισας - Δρόμοι και θάλασσα έγιναν ένα, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Ρία Ελληνίδου για το σεξιστικό σύνθημα οπαδών: Το αντιμετώπισα με πλάκα, δεν πήγαμε σε χορό λογιστών

Πώς η Νίκι Μινάζ έγινε από επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert