OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ υπέρ των αυξήσεων.Στη Γερμανία…

03/06/2012 - 10:48
Share on FacebookShare on Twitter

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξήρε τις αυξήσεις που συμφωνήθηκαν στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις στη χώρα της, ενώ άφησε να φανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
   Μια ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ άφησε να διαφανεί ότι επιδιώκει συμβιβασμούς με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην ΕΕ. Όμως, για άλλη μια φορά, απέρριψε την θέσπιση ευρωομολόγων ως λύση στην κρίση και επέμεινε ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες πρέπει να παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
   Τοποθετούμενη σε μια κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η Μέρκελ έκανε σαφές ακόμη ότι θέλει τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.
   «Δεν μπορείς να ζητάς ευρωομόλογα αλλά να μην είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα προς μια στενότερη ολοκλήρωση», είπε. «Δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα επιτυχημένο νόμισμα μαζί έτσι».
   Κάνοντας μια χειρονομία προς το SPD, το οποίο έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να καθυστερήσει η έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου που προώθησε η Μέρκελ με στόχο την αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, η Μέρκελ είπε–για πρώτη φορά ρητά–ότι δεν αποκλείει την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε εκείνες τις χώρες της ΕΕ οι οποίες τον υποστηρίζουν.
   «Εξετάζουμε για να δούμε εάν πιθανώς μπορούμε να επιτύχουμε κάτι με ορισμένες χώρες οι οποίες έχουν την ίδια άποψη», είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δυστυχώς», δεν είναι εφικτό να υπάρξει μια ευρύτερη διεθνής συμφωνία, ούτε στην ΕΕ, ούτε καν στην ευρωζώνη.
   Η Μέρκελ εξήρε, κατά τρόπο ασυνήθιστο, τις σχετικά υψηλές αυξήσεις μισθών που απέσπασαν οι εργαζόμενοι στη Γερμανία φέτος, οι οποίες κατά οικονομολόγους πρόκειται να τονώσουν την εγχώρια κατανάλωση στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
   Στη Γερμανία οι πολιτικοί αποφεύγουν να παρεμβαίνουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά φέτος η κυβέρνηση τάχθηκε ανοικτά υπέρ του να υπάρξουν μεγαλύτερες αυξήσεις.
   «Μια καλή δημοσιονομική πολιτική και οι πολιτικές για την τόνωση της ζήτησης πρέπει να συνδυάζονται», είπε η καγκελάριος, λέγοντας ότι η εγχώρια κατανάλωση δεν πρέπει να μειωθεί.
   Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα δώσει στους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της στη Γερμανία αυξήσεις 4,3% για μια περίοδο 13 μηνών, μετά την εξασφάλιση αυξήσεων του ιδίου ύψους από το συνδικάτο IG Metall για 3,6 εκατ. εργαζόμενους που είναι μέλη του. Οι μισθολογικές αυξήσεις αυτές είναι οι υψηλότερες στον τομέα από το 1992. 

Tags: ΑΥΞΗΣΕΙΣΓΕΡΜΑΝΙΑΜΕΡΚΕΛ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert