OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Η διαπραγμάτευση Noble για το φυσικό αέριο! Ο κυπριακός τύπος σήμερα.

04/07/2012 - 09:18
Share on FacebookShare on Twitter
Οι πρώτες επαφές της αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Κύπρο, η σημερινή παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Στρασβούργο και η έρευνα που αρχίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα 500 εκ. στήριξη που ζητά η Τράπεζα Κύπρου είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος. Οι εφημερίδες γράφουν επίσης για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Ακάμα καθώς και για τις διαπραγματεύσεις που αρχίζει η Κυπριακή Δημοκρατία με την Noble Energy για αξιοποίηση του φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Η κάθοδος των…Τροϊκανών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι περισσότεροι από τριάντα εμπειρογνώμονες μελετούν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης για να διαπιστώσουν τί πήγε λάθος και η χώρα έφτασε στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών. Αλλού, γράφει για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Ακάμα, και η οποία ξεκίνησε από την παραλία και κατέληξε στο δάσος.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Ανέλαβε δράση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Επιτροπή ανέλαβε χθες να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τραπεζικό τομέα αρχίζοντας έρευνα για την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι χρειάζεται κρατική στήριξη 500 αντί 200 εκ. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η Τρόικα άρχισε τη συλλογή στοιχείων, και πως και οι ημικρατικοί οργανισμοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αντιπροσωπείας.

Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτο σοκ από την Τρόικα», γράφει ότι η τεχνοκρατική ομάδα της Τρόικας μετά από την πρώτη επαφή της με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ανέβασε τις εκτιμήσεις για τις ανάγκες των τραπεζών στα 10 δις ευρώ. Αλλού, γράφει ότι ξεκινά σήμερα επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Noble Energy με αντικείμενο την αξιοποίηση του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 για τη μεταφορά φυσικού αερίου και τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Εξαιρετική Προεδρία» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Στρασβούργο, έστειλε το μήνυμα ότι αν η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα είναι όπως οι προετοιμασίες της, τότε σίγουρα θα είναι εξαιρετική.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κτένισμα των οικονομικών του νησιού», γράφει ότι η ομάδα της Τρόικας ξεκίνησε χθες να ερευνά τα βιβλία του προβληματικού τραπεζικού τομέα και της στριμωγμένης σε ρευστό Κυβέρνησης. Αλλού, γράφει ότι η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Κούριο, αποτελεί ένα σημείο τριβής με το Κίνημα των Οικολόγων να ανακοινώνει ότι θα μποϊκοτάρει την εκδήλωση.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Financial Mirror”, γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «11.1% χωρίς δουλειά, τι πήγε στραβά», γράφει για τη μεγάλη αύξηση που καταγράφει η ανεργία στην Κύπρο, και μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι το 70% των ανέργων είναι Κύπριοι. Επίσης, γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης έχει ζητήσει τη συνεργασία του Λιβάνου πάνω σε θέματα ενέργειας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει τη προεδρία της ΕΕ»!Γερμανικό πραξικόπημα υπέρ Τουρκίας

Λήφθηκε η απόφαση: Τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο

Tags: NEWSPAPERSΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων – Τα 4 θετικά σημεία

20/11/2025 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert