OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θητεία:η Χρυσή Αυγή είναι ακόμη στην εποχή…του Γράμμου.Ζητά 14 μήνες θητείας

15/07/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Τελικά καταλάβαμε γιατί οι Χρυσαυγίτες μαζεύουν τρόφιμα. Οι προτάσεις του για τη θητεία είναι τόσο εξοντωτικές για τις ελληνικές οικογένειες οι οποίες “φτύνουν” αίμα για να τα βγάλουν πέρα κάθε μέρα,που θα χρειαστούν.

14 μήνες θητεία “ανεξαρτήτως φύλου και θητείας” ζητάει η Χρυσή Αυγή και αναμεταδίδουν …θριαμβευτικά τα φερέφωνά της.
Ποιον εξυπηρετεί μια τέτοια πρόταση; Τις ΕΔ; Γιατί επειδή θα συγκεντρώσουν μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών; Η εποχή της μάχης από θέση….παράταξης έχει περάσει ανεπιστρπτί, δυστυχώς ίσως για τη Χρυσή Αυγή που έμεινε στα χαρακώματα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Εξυπηρετεί βέβαια όσους θέλουν να “μαγειρέψουν” δείκτες ανεργίας νέων . Όσο πιο πολύ καθήσουν στο στρατό ,τόσο θα μένουν εκτός από τη λίστα των ανέργων οι νέοι.

Ας μιλήσουν οι Χρυσαυγίτες,με τους στρατιωτικούς όχι των γραφείων αλλά των μάχιμων στις ακριτικές μονάδες. Για να τους πληροφορήσουν τι συγκλονιστικά περιστατικά ανέχειας καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Το θέμα της θητείας δεν είναι μόνο η διάρκειά της το ΄χουμε ξαναπεί. Και για να προλάβουμε τους δήθεν “πατριώτες” να επισημάνουμε ότι εκτός του ότι είμαστε υπέρ της θητείας, είμαστε και υπέρ μιας ουσιαστικής,πραγματικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης μαχητή για κάθε νέο που παρουσιάζεται στις ΕΔ. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο. Όταν κάποιος φεύγει με το απολυτήριο στα χέρια να έχει γίνει μαχητής έτοιμος να επιστρέψει αν ποτέ χρειαστεί.
Το δεύτερο που πρέπει να απασχολήσει είναι να αλλάξει ριζικά η άποψη που έχει διαποτίσει γενιές και γενιές ότι “η θητεία είναι χαμένος χρόνος” ή ότι “η θητεία είναι…επικίνδυνη”. Πρέπει να γίνει κυρίαρχη άποψη ότι η θητεία είναι πρώτα απ΄ όλα δικαίωμα. Και για ν΄αλλάξει αυτό πρέπει να γίνει δουλειά από τα σχολεία. Όχι με εμφανίσεις…”εγέρθητι” αλλά με συστηματική διάδοση του μηνύματος ότι οι ΕΔ δεν είναι ούτε “μπαμπούλας”. Ότι είναι ένας πυλώνας αυτού του Έθνους,αυτού του κράτους που έχει αποστολή να διαφυλάττει την εθνική ασφάλεια με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.
Όσο για τις “χαμηλές επανδρώσεις” που επικαλούνται οι Χρυσαυγίτες στις προτάσεις τους,θα επισημάνουμε ότι αυτές δεν οφείλονται στην εννιάμηνη θητεία που πιθανότατα θα γίνει 12μηνη. Γιατί ακόμη και με την αύξηση της θητείας,πάλι χαμηλές επανδρώσεις θα υπάρχουν στις εκατοντάδες άχρηστες μονάδες που δημιουργήθηκαν την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου .Και παρά το γεγονός ότι αυτός έχει τελειώσει χρόνια τώρα παραμένουν ανοιχτές.

Καλό θα ήταν να μας έλεγε η Χρυσή Αυγή αν συμφωνεί μ΄ αυτή την αλόγιστη δαπάνη, για μονάδες που βέβαια θα τις θυμίζουν το Γράμμο και το Βίτσι όπου όπως έχει πει ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος “έθαψαν” τους…άλλους.
 

Tags: ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣΘΗΤΕΙΑΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

φρεγάτες
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτες Bergamini και εκσυγχρονισμό MEKO στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει το ΥΠΕΘΑ στη Βουλή

04/05/2026 - 11:43
KC-135
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

04/05/2026 - 05:07
ORION 26
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ORION 26: Το χαλύβδινο αποτύπωμα του Στρατού Ξηράς, ο αθέατος παράγοντας ισχύος και το στοίχημα που κερδήθηκε

03/05/2026 - 08:09

Διαβάστε Επίσης

«Οι κανόνες εμπλοκής στα Στενά του Ορμούζ έχουν αλλάξει» – «Πράσινο φως» για να «εξουδετερώνονται» από το US Navy οι ιρανικές απειλές

Ουκρανία: Φονικό πλήγμα ρωσικού πυραύλου σε πόλη της περιφέρειας του Χαρκόβου

Ιράν: Υποστηρίζει ότι έπληξε με πυραύλους αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Νέο χάρτη για τα Στενά του Ορμούζ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης

Η πυρηνική τριάδα των ΗΠΑ θέλει 71 δισεκ. δολάρια το 2027 για τον εκσυγχρονισμό της [pics]

ΕΕ και Ουκρανία θα προχωρήσουν σε συμφωνία για drones – Αναγκαία η παρουσία της Ευρώπης στις διαπραγματεύσεις, λέει ο Ζελένσκι

Το Ιράν καλεί τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις «υπερβολικές απαιτήσεις» τους

Απελάθηκαν από την Αυστρία τρεις Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Top News

Μαρίνα Σταυράκη - Μπουλέντ Οζκάντ: Εικόνες από το ταξίδι του ερωτευμένου ζευγαριού στην Κωνσταντινούπολη

Σία Κοσιώνη και ΣΚΑΪ παίρνουν οριστικά «διαζύγιο» - Το παρασκήνιο και ο νέος ρόλος της Λένας Φλυτζάνη

Καταναλωτικά δάνεια: Οι αλλαγές που φέρνει το πλαφόν 30% έως 50% στις χρεώσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert