OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΔΙΣΤΟΜΟ: Έλληνες εναντίον Γερμανών. Αυτή τη φορά στο γήπεδο

20/07/2012 - 16:25
Share on FacebookShare on Twitter

Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική μάχη στο Μαρτυρικό Δίστομο. Η »μάχη» αυτή την φορά δεν …χώριζε, αλλά ένωνε καθώς ήταν αφιερωμένη  στην Μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάστηκαν στις  10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά -ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και για την δικαίωσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη πολύχρονος δικαστικός αγώνας που έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Ένας αγώνας- κραυγή με μήνυμα »ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ», συνοδευόμενος από προσκύνημα των νέων γερμανών  στο Μαρτυρικό Δίστομο!
 »Αντίπαλες» ομάδες στο ανακαινισμένο γήπεδο του Διστόμου ήταν ο τοπικός – ιστορικός – ποδοσφαιρικός σύλλογος »Αμβρυσσέας» και η SJC HOVELRIEGE, μια  ομάδα από φίλους,εθελοντές και μέλη της γνωστής κίνησης  Γερμανών Νομικών »ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο» που παρέχει, χρόνια τώρα, νομική και ηθική στήριξη στον αγώνα των Διστομιτών, σε διεθνές επίπεδο  και αρκετούς  γερμανούς μαθητές που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. 
Η ομάδα των περίπου 50 φίλων του Διστόμου και υποστηρικτών της Ελλάδας, βρίσκεται και φέτος στην χώρα μας συνδυάζοντας διακοπές και …ακτιβισμό υπέρ του αγώνα του Διστόμου και των άλλων ελληνικών χωριών που σφαγιάσθηκαν από τους γερμανούς την κατοχή.Συνοδευόμενοι από τον δραστήριο  αγωνιστή και αντιδικτατορικό Δαμιανό Βασιλειάδη  με τα 20 τρόχόσπιτα, οι γερμανοί ακτιβιστές  ξεκίνησαν από την Πάτρα και – αφού προσκύνησαν στο Μαυσωλείο των Καλαβρύτων- προχθές επισκέφθηκαν το Μαρτυρικό Δίστομο ,όπου φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στις κατάφυτες με πλατάνια εγκαταστάσεις της Παιδικής Κατασκήνωσης  στον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου,με την όμορφη αμμουδιά και τις πηγές νερού που βγαίνουν μέσα στην θάλασσα!Τα μέλη της Γερμανικής ομάδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στον ομόνυμο λόφο .

Έκλαψαν από το μοιρολόι- σπάραγμα
Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα -και αφού τους μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα - ξεναγήθηκαν από Συμβούλους του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχειακό Μέγαρο: Βουρκουμένοι  οι νεαροί γερμανοί – και με ένα πελώριο »ΓΙΑΤΙ» στο βλέμμα τους για τις φρικαλεότητες των ναζιστών συμπατριωτών τους  - είδαν το επετειακο βίντεο  και άκουσαν το χρόνικό της Σφαγής, ενώ αρκετοί έκλαψαν ακούγοντας το μοιρολόι- σπάραγμα  »Εδώ το λένε Δίστομο».Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χωριό  και συζήτησαν φιλικά με νεολαίους του Διστόμου στην Πλατεία. 
  
 Στο γήπεδο: 21 άνδρες και μια …γυναίκα!
Το αποτέλεμα του όμορφου ποδοσφαιρικού  αγώνα που έγινε την επόμενη ημέρα (χθές) ήταν 1-1, αλλά πιο όμορφα ήταν τα όσα έγιναν  στην τελετή που έγινε πρός τιμή τους στο ημίχρονο: Δακρυσμένοι οι γερμανοί ποδοσφαιριστές  και οι συνοδοί φόρεσαν το μετάλλιο της Πόλης του Διστόμου για την Σφαγή στο στήθος τους και σήκωσαν το αναμνηστικό κύπελλο που πήραν.»Η παρουσία μας και η απότιση τιμής στην Μαρτυρική πόλη του Διστόμου είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς,μαζί με την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα για δικαίωση» έλεγε μετά ένα από τα μέλη της ομάδας.»Αγωνιζόμαστε επίσης,όσο μπορούμε, για να σταματήσει η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας στα οικονομικά », έλεγαν στις συζητήσεις τους. 
Οι γερμανοί – που στην ενδεκάδα τους είχαν και μια καταπληκτική σε απόδοση …γυναίκα, σε αμυντικά καθήκοντα  - εντυπωσιάστηκαν από το ότι ο »ΑμΒρυσσέας» είναι μια τόσο παλιά ‘ομάδα ( έτος ιδρύσεως 1928).Μάλιστα κάλεσαν τους ποδοσφαιριστές του Αμβρυσσέα να κάνει του χρόνου – και κάθε χρόνο – την προετοιμασία του φιλοξενούμενοι σε εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του συλλόγου, δίπλα στο Ντόρμουντ!

Tags: ΔΙΣΤΟΜΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Related Posts

αμφίβιοι καταδρομείς
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

11/05/2026 - 05:07
F-16 - Πολεμική Αεροπορία - επίδειξη
ΓΕΑ

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

10/05/2026 - 19:23
ΥΦΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

10/05/2026 - 17:36

Διαβάστε Επίσης

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Ανακαινίζω 2026: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για ανακαινίσεις κατοικιών

Your Face Sounds Familiar: Νικήτρια η Μαριάντα Πιερίδη με το τραγούδι της Αυστρίας που κέρδισε τη Eurovision του 2025

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Απεργία 13 Μαΐου: «Παραλύει το δημόσιο», τι θα γίνει με τα σχολεία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert