OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Σοσιαλιστής μέσω…Χρυσής Αυγής! Άρθρο του Σ.Ριζόπουλου

04/12/2012 - 16:58
Share on FacebookShare on Twitter

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

H πολιτική έχει γίνει σαν τη μαγειρική. Στην προσπάθειά τους οι πολιτικοί να κερδίσουν σε πρωτοτυπία, μοιάζουν με τους σεφ που ανακατεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους, κάνοντας τον Έλληνα να νοσταλγεί μια απλή, παραδοσιακή φασολάδα.

Τα τερτίπια που ξεκίνησε ο Βενιζέλος με τη “Χρυσή Αυγή” είναι αμιγώς επικοινωνιακά. Πιστεύει πως με την πρωτοβουλία αυτή θα καταφέρει να συσπειρώσει ένα παραδοσιακό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των στελεχών του, τόσο από τα «δεξιά» (Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης, κλπ) όσο και από τα «αριστερά» (Ανδρουλάκης, Μαριλίζα και λοιποί). Οι «φασίστες» είναι ό,τι πρόχειρο βρήκε μπροστά του για να το χρησιμοποιήσει ως «σανίδα σωτηρίας», την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει μέσα στην απαξίωση και την ανυποληψία.

Αν χρειάζεσαι τη Χρυσή Αυγή για να δείξεις πως είσαι….σοσιαλιστής, τότε κάτι δεν πάει καλά. Θεωρώ πως ο Βενιζέλος είναι αρκετά έξυπνος για να ξέρει πως είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πολιτικούς, για τον οποίο τα συναισθήματα μιας τεράστιας πλειοψηφίας πολιτών ξεκινούν από την αντιπάθεια και φτάνουν στην αποστροφή.
Ξέρει δηλαδή, πως όποιον βάζει απέναντί του, αυτομάτως τον καθιστά συμπαθή. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με την πρωτοβουλία του να τεθεί εκτός νόμου η “Χρυσή Αυγή”. Η απάντηση που έρχεται αυθόρμητα στα χείλη των περισσότερων είναι: «καλύτερα να τεθεί εκτός νόμου ο Βενιζέλος».

Υπάρχει μια λεπτή διαφορά ανάμεσα στην έννοια του θάρρους και στην έννοια του θράσους. Εξωτερικά ως συμπεριφορές μπορεί να μοιάζουν αλλά ξεκινούν από διαφορετικά κίνητρα κι αυτό φαίνεται. Όταν σήμερα το νομοθετικό έργο των βουλευτών έχει στην ουσία καταργηθεί και η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που είναι η δημοκρατική ευαισθησία του συνταγματολόγου καθηγητή όπως και του Προέδρου της «δημοκρατικής παράταξης»; Σφυρίζει αδιάφορα! Τι άποψη έχει επίσης για τις πλείστες όσες φορές κακοποιήθηκαν κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δημοκρατικά αυτονόητα για να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες τόσο της κυβέρνησης Παπανδρέου όσο και της κυβέρνησης Παπαδήμου; Δεν έβγαλε μιλιά! Ακόμη και για το περιβόητο «δημοψήφισμα» του ΓΑΠ φρόντισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο για να μην απαντάει στους δημοσιογράφους.

Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να πείσει– όσα βίντεο κι αν ανεβάσει στο you tube- πως η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από την πρόθεση υπεράσπισης της δημοκρατίας; Πόσο υποτιμά επιτέλους τη νοημοσύνη των Ελλήνων;
Το μόνο που θα καταφέρει η πρωτοβουλία Βενιζέλου είναι να δώσει στη «Χρυσή Αυγή» το “τέλειο άλλοθι” που θα της επιτρέψει να “ξεπλυθεί” από το νεοναζιστικό βιογραφικό της, να μετονομαστεί σε “Ελληνική Αυγή” – όπως έχει ήδη προαναγγελθεί- οπότε και θα επαναλανσαριστεί πολιτικά ως ένα δεξιό υπερσυντηρητικό κόμμα. Ήδη από τη «σβάστικα», έφτασαν στον «φοίνικα» της 21ης Απριλίου. Λίγο ακόμη και θα φτάσουν στον «πυρσό» και τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν και στη Συγγρού και στην Ιπποκράτους.

ΥΓ1: Είναι πιθανόν ο Βενιζέλος να μην ξέρει πως με όλα αυτά που κάνει, διευκολύνει τη Χρυσή Αυγή; Αποκλείεται, αφού είναι πολύ έξυπνος.

ΥΓ2: Ο έτερος σοσιαλιστής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως ιδρύει τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Όχι δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον Τάσση από τη Μεταμόρφωση (για την ακρίβεια του επωνύμου επιφυλάσσομαι, μου το μετέφερε μεγαλοπασόκος της Β Αθήνας και δεν είμαι σίγουρος αν το άκουσα σωστά).

ΥΓ3: Τουλάχιστον η Διαμαντοπούλου ακολουθεί το σωστό δρόμο για τον σοσιαλισμό. Το ζεϊμπέκικο!

Tags: ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

16/03/2026 - 13:10
Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Βουλγαρία: «Είμαι περήφανος που ελληνικά F-16 και Patriot καλύπτουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο»

12/03/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

Ρωσικό Su-30 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας – Άμεση αντίδραση από νατοϊκά μαχητικά

Ο Χέγκσεθ προαναγγέλει νέα σφοδρά πλήγματα κατά του Ιράν: «Έχουμε χτυπήσει πάνω από 7.000 στόχους»

Ο Hellas Sat 5 θα συνδυάζει data center στο διάστημα, AI και μεταφορά δεδομένων με λέιζερ στη Γη

Αυτές είναι οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές του Κόλπου που έχουν δεχτεί επίθεση στον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ εναντίον Ιράν

Δανία: Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για μια εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot: Ενέργεια αποτροπής και όχι εμπλοκής στον πόλεμο, λέει η κυβέρνηση

Το Ιράν εξετάζει να βάλει «διόδια» για τα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ

Οι ελληνικοί Patriot που κατέρριψαν τους πυραύλους του Ιράν: Από την απόκτηση στις αρχές του 2000 στον ρόλο-κλειδί στην αντιβαλλιστική άμυνα

Top News

Πόπη Μαλλιωτάκη για Αγγελική Ηλιάδη: Ο Μπάμπης Λαζαρίδης ήταν μαζί μου όταν γνωρίστηκαν - Ξύλο δεν ανεχόμουν

Καιρός: Καταιγίδες, κρύο και αφρικανική σκόνη «χτυπούν» την χώρα: Οι 4 πιο «επικίνδυνες» περιοχές - Χιόνια σε Κιθαιρώνα και Πάρνηθα

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «βάφτισε» τη Wasan στο «MasterChef» με το όνομα της πρώην συντρόφου του, Χρύσας Μιχαλοπούλου

Μαριάνα Κατσιμίχα: Άλλαξε τίτλο το τραγούδι «Το βαλς των χαμένων ονείρων», μετά από επιθυμία του γιου του Μάνου Χατζηδάκι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert