Πολιτικοί…μοιρολογίστρες!Άρθρο-φωτιά του προέδρου της ΑΝΕΑΔ

Του Εμμανουήλ Σαρτζετάκη
Πρόεδρος ΑΝΕΑΕΔ

Μοιρολογίστρα: Η κατ’ επάγγελμα, συνήθως επ’ αμοιβή θρηνωδούσα νεκρούς, καλούμενη εκάστοτε επί τούτω. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ Σύγχρονη Εγκυκλοπαίδεια)

Είναι πλέον οφθαλμοφανές και από τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας, ότι εδώ και μερικούς μήνες, καταπατώνται Συνταγματικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών. Στο όνομα της χρεωκοπίας, αληθινής ή υποτιθέμενης, ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης έχει υποστεί συνεχείς και υπέρογκες μειώσεις του οικογενειακού του εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υφίσταται πλέον θέμα ουσιαστικής επιβίωσης.

Ζούμε σε ένα κράτος, που ο Υπουργός του έχει το θράσος να ψελλίζει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει ελέγχους και περιορισμούς στην πολυεθνική γιατί έχουμε ελεύθερη αγορά, αλλά από την άλλη πλευρά μειώνει μισθούς και συντάξεις, σε ποσοστά του 50%, αυξάνοντας ταυτόχρονα υπέρμετρα τους φόρους και αντιμετωπίζοντας τους πολίτες σαν σκλάβους της εποχής της τουρκοκρατίας. Γιατί, δεν μπορεί παρά να βιώνουμε μια νέα τουρκοκρατία, όταν ακούμε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών να διαλαλεί από βήματος της Βουλής, ότι καλώς έχουμε τον έλεγχο της τρόικα και ότι αν δεν τον είχαμε, τα δημοσιονομικά μας θα είχαν εξοκείλει! Δηλαδή, η κυβέρνηση κοτζαμπάσης δηλώνει ανίκανη να διοικήσει και επαφίεται στις βουλές της Μεγάλης Αυλής της τρόικα, την οποία χρησιμοποιεί σαν φόβητρο και άλλοθι ταυτόχρονα, για να εξαθλιώσει τον ελληνικό Λαό, έχοντας την απαίτηση να μετατραπούν οι Έλληνες σε «νέο ησυχαστές», οι οποίοι αφού αποδεχθούν την ευλογία των μνημονίων και μεσοπροθέσμων, να εκλιπαρούν με αγαλλίαση «Σφάξε με Πασά μου ν’ αγιάσω!».

Μέσα δε σε αυτό το σκηνικό, παρακολουθούμε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, να περιφέρονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με πόνο ψυχής να δηλώνουν πόσο δύσκολα οδηγούνται στην απόφαση να ψηφίσουν τα άδικα και αντισυνταγματικά αυτά μέτρα, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεωκοπία. Καλοαμοιβόμενες Μοιρολογίστρες στο πτώμα του ελληνικού λαού!

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε την μείζονα αντιπολίτευση να περιμένει την δική της σειρά στο ρόλο της μοιριλογίστρας σε ρυθμό απλώς πιο … παραδοσιακό! Βλέπουμε και την ελάσσονα, ατομική και «μοριακή» αντιπολίτευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να κρατά το κομπιουτεράκι και εκλογοϋπολογίζοντας, να προσαρμόζει το ύφος και την ένταση του αντιπολιτευτικού της λόγου ανάλογα. Γινόμαστε μάρτυρες του φαινομένου, να βλέπουμε το ένα κόμμα να συγκεντρώνει τους οπαδούς του στην Κλαυθμώνος, το άλλο παραπέρα στο Σύνταγμα και το τρίτο πιο δω στην Ομόνοια, όχι βέβαια για να θορυβήσουν την κυβέρνηση, αλλά για εντυπωσιάσουν τον πολίτη που βρίσκεται ήδη σε κώμα από τα απανωτά σοκ.

Τέλος, ακόμα κι αν θέλαμε να βρούμε το δίκιο μας, έχουμε μία δικαιοσύνη με διορισμένη ηγεσία, που πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, δείχνει να ακολουθεί τις επιθυμίες του εργοδότη της. Ακόμα και να ήθελε, μετά πέντε χρόνια που θα με δικαιώσει, θα έχω πεθάνει. Μία δικαιοσύνη που θα βάλει στη φυλακή τον ανθρωπάκο που χρωστάει 5.001 ευρώ, αλλά θα αφήσει ελεύθερο τον ψηλό παλικαρά με το γεμάτο πορτοφόλι.

Έχουμε πια χορτάσει από αναλύσεις, διαπιστώσεις, ενδείξεις και αποδείξεις, ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχουν την βασική ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Το καταλάβαμε, το εμπεδώσαμε! Τι κάνουμε; Τι περιμένουμε;

Κύριοι/ες βουλευτές της Κυβερνητικής παράταξης, εάν πιστεύετε ότι ο Έλληνας πολίτης υφίσταται παραβίαση των ατομικών του δικαιωμάτων, εάν πιστεύετε ότι παραβιάζονται άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδος, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υπερψηφίζετε τέτοια νομοθετήματα, ακόμα κι αν σας έχουν πείσει ότι είναι για την σωτηρία της Ελλάδος. Δεν ορκιστήκατε στο ΠΑΣΟΚ! Στο Σύνταγμα και στον ελληνικό Λαό ορκιστήκατε!

Κύριοι/ες της αντιπολίτευσης, εφ όσον πιστεύετε ότι καταστρέφεται η χώρα, θα έπρεπε να έχετε ήδη ξεχάσει τις ιδεολογικές σας διαφορές και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες, να ανέβετε όλοι μαζί πάνω σε μία εξέδρα και να μην κατέβετε αν δεν πέσει η ‘κυβέρνηση’. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι ούτε καφέ δεν θα προλάβετε να πιείτε. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει το λαϊκό έρεισμα να συνεχίσει να κυβερνά. Όλοι εκτός από τους 300 της Βουλής, οι οποίοι αν θέλουν να έχουν και αυτοί λαϊκό έρεισμα, θα πρέπει να βρουν βιώσιμες λύσεις για τον ελληνικό Λαό!

Λυπάμαι αλλά από κάποιο σημείο και μετά γίνεστε συνένοχοι.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
Αλήθεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι χρειάζεται;