Τις εκλογές τις πήρατε με το σύνθημα «Πάμε Ταμείο»,όχι «ΔΝΤ» κ.Μπεγλίτη


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Που ακριβώς ζουν οι πολιτικοί μας; Η απορία εύλογη διαβάζοντας δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ.Πάνου Μπεγλίτη.

“ Νομίζω ότι το μεγάλο μας έλλειμμα αυτή τη στιγμή, είναι το έλλειμμα κοινής λογικής. Πού βρισκόμαστε, πού θέλουμε να πάμε και τι θέλουμε ν’ αποτρέψουμε. Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία δεν το έχει καταλάβει αυτό το πράγμα. Δεν έχει καταλάβει ότι όλα αυτά που γίνονται, καθημερινά, επισπεύδουν την κατάρρευση της χώρας”. Με απλά λόγια ο ΥΕΘΑ κ.Μπεγλίτης καλεί τους πολίτες να μην αντιδρούν,γιατί οδηγούν τη χώρα στη κατάρρευση!

•Να μην αντιδρούν που έχουν βάλει…συνέταιρο -για να μην χρησιμοποιοήσουμε πιο βαριά έκφραση- στα πενιχρά εισοδήματά τους, τον κ.Βενιζέλο και τη τρόϊκα.Και την ίδια ώρα δύο χρόνια τώρα μας λένε ότι ΘΑΑΑΑΑ πιάσουν τη φοροδιαφυγή.

•Να πιουν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι που η κυβέρνηση του “υπάρχουν χρήματα” αποφάσισε να τους δώσει ,χωρίς…κιχ.Γιατί…θα οδηγήσουν την χώρα σε κατάρρευση και δεν θα πάρουμε τη δόση (μας).

”Ψηφίσαμε συνειδητά το μνημόνιο το Μάιο του 2010, ψηφίσαμε συνειδητά το μεσοπρόθεσμο. Σκληρές αποφάσεις. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες”, λέει με περισσή ευκολία ο κ.ΥΕΘΑ,χωρίς απ΄ότι φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι λέει!

Και ποιος έδωσε τη συγατάθεσή του γι΄ αυτές τις “σκληρές αποφάσεις” που προς το παρόν μόνο οι πολίτες αισθάνονται τις σκληρότατες συνέπειές τους; Έγινε …δημοψήφισμα από αυτά που μας έταζε προεκλογικά το κόμμα του κ.Μπεγλίτη και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γιατί τη λαϊκή εντολή δεν φαντάζομαι να την επικαλείται ο κ.Μπεγλίτης. Τις εκλογές του 2009 αν θυμόμαστε καλά τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ  με σύνθημα όχι το “Πάμε ΔΝΤ”,αλλά …”Πάμε Ταμείο”. Γιατί όπως είπαμε…λεφτά υπάρχουν.

•”Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις, που δε βλέπουν την αναγκαιότητα της εθνικής ενότητας, των συναινέσεων. Δεν βλέπουμε δηλαδή δυνάμεις πολιτικές, κοινωνικές, επιχειρηματικές, με εθνική συνείδηση. Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία”,λέει ο κ.Μπεγλίτης ξενχνώντας μάλλον ότι σ΄ αυτές τις χώρες συζητάνε για το τι θα κάνουν πριν πάρουν αποφάσεις! Εδώ να του θυμίσουμε ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την παράδοσή μας στο ΔΝΤ .Και τώρα ζητάει και ζητάτε…συναίνεση! Παράδοξο.

•Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον κ.Μπεγλίτη είναι ότι “η πιο σημαντική κατά την άποψή μου πολιτική πρωτοβουλία είναι να στρωθούμε όλοι κάτω και να δουλέψουμε, να κυβερνήσουμε, ν’ αφήσουμε τις πολλές αναζητήσεις, τα υπαρξιακά και μεταφυσικά ερωτήματα και να δουλέψουμε. Ασφαλώς αυτά τα λέω και στον εαυτό μου και στους συντρόφους μου”.

Γι΄ αυτό αφήστε τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δουλέψτε. Όταν θα υπάρχει κάτι να μας πείτε από το έργο σας, εδώ θα είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι για να σας ακούσουμε.Μέχρι τότε -πιστέψτε μας ειδικά αυτή τη περίοδο- η σιωπή είναι χρυσός!

Υ.Γ .Εννοείται ότι όλα αυτά προέρχονται από μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη του ΥΕΘΑ,αυτή τη φορά στο ΣΚΑΙ.