OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΑΠΟΨΗ

Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων

09/04/2019 - 15:35
Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων
Share on FacebookShare on Twitter

Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου

Μελετήσαμε το κείμενο της επιστολής των πρώην Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που δημοσιεύτηκε στον τύπο, που ανησυχούν δικαιολογημένα για τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή μας σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί ως προς την επιχειρησιακή λειτουργικότητα των μέσων.

Το Ποτάμι πολλάκις έχει αναφέρει ότι τα προβλήματα που μνημονεύονται στην επιστολή, δεν είναι σημερινά, είναι διαχρονικά από λάθος πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δυστυχώς συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός και η πολιτική βούληση επούλωσης ως προς την διαθεσιμότητα των μέσων, του εξορθολογισμού των πόρων και την αξιοκρατική μεταχείριση των στελεχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθυστερημένη αντίδραση της Πολιτείας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε viper, η μη υπαρκτή ακόμη αντίδραση για τον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000, όπως και η εδώ και δέκα χρόνια συνεχιζόμενη κοροϊδία με τις δύο πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού, που από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος ως προς το ανεξέλεγκτο κόστος και την ημερομηνία παράδοσης.

Οι περισσότεροι από τους σεβαστούς Ανώτατους Αξιωματικούς που υπογράφουν την επιστολή υπήρξαν αρχηγοί του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας. Δεν είδαμε όμως κάποια παραίτησή τους, όταν οι αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης ήταν αντίθετες ως προς την βούλησή τους, αν υπήρχε, σε θέματα που ήταν εις βάρος της αξιοκρατίας, της δίκαιης μεταχείρισης του προσωπικού και της επιχειρησιακής λειτουργικότητας των μέσων.

Αυτό που θα έπρεπε να αντιληφθείτε καλοπροαίρετα κύριοι, είναι ότι έχετε χρονικά μερίδιο ευθύνης γι’ αυτά που αναφέρετε, αφού από την θέση ευθύνης που σας ανέθεσε η Πολιτεία, δεν είχατε την τόλμη ως μέρος της εκάστοτε κυβερνητικής αλυσίδας να προστατέψετε τις Ένοπλες Δυνάμεις από λάθος πολιτικές και πρακτικές, που τις οδήγησαν στο σημείο που αναφέρεται στην επιστολή σας.

Δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων, είναι ώρα για περισυλλογή, είναι η ώρα των αποφάσεων να ταράξουμε τα νερά ως προς την επιχειρησιακή λειτουργικότητα των μέσων και όχι μόνο, είναι ώρα για συνεννόηση του πολιτικού φάσματος, είναι ώρα για την δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που φωνάζει το Ποτάμι για να μην πάρουμε άλλες λάθος αποφάσεις, είναι ώρα για εθνικό σχέδιο που θα έχει μελετήσει όλες τις παραμέτρους της εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας που μας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα, που θα δράσει με αποφασιστικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

*Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι

Tags: ΠΟΤΑΜΙΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Related Posts

Ρωσία
ΑΠΟΨΗ

Πώς οι στρατοί ετοιμάζονται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία

22/12/2025 - 16:02
KAAN
ΑΠΟΨΗ

Η «παγίδα» του Kaan: To τουρκικό αεροσκάφος που δεν μπορεί να πετάξει χωρίς άδεια από τις ΗΠΑ

24/11/2025 - 21:00
ΗΠΑ - Βενεζουέλα
ΑΠΟΨΗ

«Βράζει» η Καραϊβική: Ποια είναι τα κίνητρα του Τραμπ για μια πιθανή επίθεση στη Βενεζουέλα

31/10/2025 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert