Το 2014 η Εθνική Άμυνα «πέρασε» από το studio του Onalert.gr – ΒΙΝΤΕΟ

Το 2014 ήταν μια ακόμη χρονιά δύσκολη . Η οποία δεν μας άφησε να…πλήξουμε. Κάτι που μετά από σχεδόν έξι χρόνια κρίσης μας έχει λείψει. Ο χώρος της Εθνικής Άμυνας τον οποίο παρακολουθούμε στο Onalert.gr είχε γεγονότα πολλά, καθόλου ευχάριστα και δυσκολίες πολλές και μεγάλες για τους ανθρώπους του. Αρκετοί απ΄ αυτούς βρέθηκαν στο studio του Onalert.gr . Και όλοι είχαν κάτι σημαντικό να πουν .

Από τον Γενικό Γραμματέα του NATO ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο προτείνοντας…ψυχραιμία στην Ελλάδα ,μέχρι τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους ,όλοι τους έβαλαν το δικό τους κομμάτι στο παζλ της ενημέρωσης που έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα της χώρας.

Οι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ Κοσμάς Χρηστίδης και Κώστας Ζιαζιάς έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει δημόσια να απαντήσει σ΄ όσα του καταλογισαν. Το ίδιο έκανε αλλά με πιο “ηπιο” τρόπο ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγουδάκης για την υπόθεση της παρουσίας του κ.Κωσταράκου στο γερμανικό νεκροταφείο.

Ένας απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ ο Ραδάμανθυς Φουντουλάκης έριξε μια βόμβα στην συνέντευξή του. Περιέγραψε πως και γιατί τον είχαν πλησιάσει για να τον λαδώσουν πριν περάσουν από δοκιμή υποβρύχια του ΠΝ! Η καταγγελία του προκάλεσε τεράστια αίσθηση.

Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά από το studio του Onalert.gr ανακοίνωσε την λύση του ασσφαλιστικούς για τους καταταγέντες το 1990-95. Αλλά η τρόϊκα ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπει να εφαρμοστούν όσα ανακοίνωσε μέσω της συνεντευξής της.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απείλησε να “ξεβρακώσει” όσους διαδίδουν εμπλοκή του με εξοπλιστικά σκάνδαλα,λίγες ώρες πριν ξεσπάσει το άλλο “ξεβράκωμα” με την υπόθεση Χαϊκαλη.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαράς Τάκης Μπαλτάκος ,βρέθηκε στο studio του Onalert.gr και όσα αποκάλυψε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα και τους γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών σόκαραν τους στρατιωτικούς.

Ο Κώστας Ήσυχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνω κάτω το Μαξίμου υποστηρίζοντας ότι κάποιοι εκεί ίσως και να αναζητούσαν ως πολιτικό σωσίβιο μια ελληνοτουρκική κρίση. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει με ανακοινωση.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τον προσωπικό του φίλο Αντώνη Σαμαρά για την μερική “αποκατάσταση” των μισθών των στρατιωτικών με το επιχείρημα “λεφτά δεν υπάρχουν”.

Ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς ανέλυσε με απλό και κατανοητότ τρόπο γιατί η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και πρέπει οπωσδήποτε να τον παίξει.

Δύο πολιτικοί που ξέρουν την Θράκη σαν την παλάμη τους οι κύριοι Σγουρίδης και Στυλιανίδης είπαν πολλά με ψυχραιμία για τα όσα γίνονται στην περιοχή.

Και βέβαια οι στρατιωτικοί που κλήθηκαν να μιλήσουν για τα πολλά ,μεγάλα και χωρίς λύση προβλήματα των στρατιωτικών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης ,ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης, ο δικηγόρος των στρατιωτικών Γιώργος Αντωνακόπουλος κι άλλοι πολλοί, βρέθηκαν στο studio του Onalert.gr.

Ο χώρος των εξοπλισμών ασφαλώς και απασχόλησε. Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης ,το δεξί χέρι του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ μίλησε στο Onalert.gr . Και δεν το κάνει συχνά. Ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ Δημοσθένης Μπακόπουλος είπε φοβερά πράγματα για τους εξοπλισμούς .Και βέβαια ο γνωστός πια αρθρογράφος Κώστας Φράγκος τα είπε με τον δικό του αξεπέραστο τρόπο. Ο Νίκος Κρυονερίτης απόστρατος ναύαρχος έζησε για πολύ καιρό δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο ως υπασπιστής του. Μίλησε γι΄αυτόν.

Δείτε λοιπόν το “παζλ” της Εθνικής Άμυνας το 2014, μέσα από τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων που ετοιμάσαμε.