400 εκατομμύρια μείον οι εξοπλισμοί το 2013.Με τη συντήρηση όμως τι γίνεται;

400 εκατομμύρια μείον θα είναι ο προϋπολογισμός των εξοπλισμών για το 2013,όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

“Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεασθεί και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί. Ωστόσο, συμβάλλουμε και εμείς στο βαθμό που αυτό δεν θίγει την αποτελεσματική αμυντική θωράκιση της χώρας. Έχουμε δεσμευθεί να περικόψουμε τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών κατά 400 εκ. ευρώ το 2013. Ήδη, μελετάμε το θέμα και τέλος Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι με προτάσεις. Θα λάβουμε βέβαια υπόψη, τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, μέσα από τις εισηγήσεις των Επιτελείων και δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε δαπάνες, πέραν από τα αναγκαία. Ήδη, αξιοποιούμε παράλληλα τα αντισταθμιστικά οφέλη που χρονίζουν εδώ και μια δεκαετία. Χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, θα καλύψουν ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας και των Επιτελείων, καθώς και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Αξιοποιούμε επίσης, τα νατοϊκά κονδύλια. Την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα μας εξασφάλισε από το ΝΑΤΟ, παρά τις αντιδράσεις άλλων χωρών, 334 εκ. ευρώ, για τρία έργα κατασκευής ραντάρ και δεξαμενών καυσίμων”.

Για νέους εξοπλισμούς σαφώς δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή κι ας έχουν βγει «στο κλαρί» ,»παπαγάλοι και παπαγαλάκια».

Το ερώτημα είναι μ΄ όσα χρήματα έχουν απομείνει -αν έχουν απομείνει- στο “κουμπαρά” του ΥΕΘΑ,είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες συντήρησης;

Ο κ.Αβραμόπουλος προφανώς θα έχει ενημερωθεί για το “επείγον του πράγματος”.Πιο επείγον και από το PSI.