Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαίρεσης από τις μισθολογικές περικοπές στο προσωπικό της ΕΑΒ

   «Θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες συντρέχει, ενδεχομένως, λόγος εξαίρεσης από τα ανώτατα όρια των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του Ν. 4024/2011 (σ.σ. αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο) και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση» αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, για την εξαίρεση ή διαφοροποίηση της ΕΑΒ στην εφαρμογή του Ν. 4024/2011, βάσει ιδιαιτεροτήτων που απορρέουν από τη φύση του αντικειμένου της εργασίας των εκεί εργαζομένων.

    Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι το προσωπικό της ΕΑΒ είναι εξειδικευμένο, που λειτουργεί κάτω από ακριβείς διαδικασίες ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, καλύπτοντας τις απαιτήσεις δεκάδων πελατών και παγκοσμίως αναγνωρισμένων αεροναυπηγικών οίκων.