Defensys τέλος! Άλλη μια επιτυχία του Ε.Βενιζέλου στο ΥΕΘΑ

Τελικά οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις Βενιζέλου,όταν ήταν ΥΕΘΑ και για την έκθεση αμυντικού υλικού Defensys αποδείχτηκαν “αέρας”.

Η επιμονή του να μεταφέρει τη διάδοχο της Defendory ,στην εκλογική του περιφέρεια τη Θεσσαλονίκη είχε σχολιαστεί αρνητικά και είχε κριθεί άστοχη.Εκείνος διαβεβαίωνε ότι η έκθεση δεν πρόκειται να σταματήσει να γίνεται.Τελικά δικαιώθηκαν όσοι του έλεγαν ότι κάνει λάθος.Αλλά ο Βενιζέλος δεν ήθελε για τους δικούς του λόγους να τους πιστέψει.

Η Defensys λοιπόν δεν θα γίνει και η Ελλάδα μένει χωρίς έκθεση εξοπλισμών.Και μην βιαστείτε να πείτε ότι τέτοια ώρα ,τέτοια λόγια γιατί οι ελληνικές εταιρείες του χώρου πλήττονται από τη κρίση και σ΄ αυτές εργάζονται πολλοί άνθρωποι.

Ο ΣΕΠΚΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
 
“Ο ΣΕΚΠΥ απο την πρωτη στιγμη ειχε προβληματιστει εντονα με την «μετακομιση» της ετησιας  Αμυντικης Εκθεσης απο την Αθηνα στη Θεσ/κη για δυο κυριως λογους :
 
Α)Των ιδιαιτερων χαρακτηριστικων των Αμυντικων Εκθεσεων,χαρακτηριστικων που σε ολες τις χωρες του κοσμου οδηγουν τους οργανωτες να  τελουν τις αμυντικες εκθεσεις στις πρωτευουσες των χωρων (Παρισι,Λονδινο,Βερολινο,Ουασιγκτον,Ντουμπαι,Μοσχα κλπ).
    Και αυτο κυριως διοτι εκει βρισκονται  τα κεντρα αποφασεων,σχεδιασμου και προγραμματισμου οσον αφορα τις αμυντικες προμηθειες
   και την αμυντικη βιομηχανια αρα εκει ειναι ο καταλληλος χωρος για να γινει η απαραιτητη αλληλεπιδραση,μεσω της Εκθεσης, μεταξυ της βιομηχανιας και   των κεντρων αποφασεων.
 
Β) Του οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των Αμυντικων βιομηχανιων αλλα και ολων των επαγγελματιων του χωρου εχει εδρα πλησιον η στη περιοχη της
    Αθηνας, η μετακομιση της Εκθεσης σε αλλη πολη αυξανει τα εξοδα σε βαθμο απαγορευτικο,ειδικα εν μεσω οικονομικης κρισης , με αποτελεσμα τη μικρη συμμετοχη και την αποτυχια της εκθεσης.
 
-Συμπερασματικα θα λεγαμε οτι οσο λαθος ειναι να διοργανωθει η Agrotica στην Αθηνα η τα Ποσειδωνια στη Καρδιτσα αλλο τοσο ηταν να διοργανωθει η Αμυντικη εκθεση εκτος Αθηνων.
 
Δυστυχως η τοτε πολιτικη εξουσια του ΥΠΕΘΑ (2010) δεν συμφωνησε με την προταση μας να παραμεινει η εκθεση στην Αθηνα,με τα γνωστα αποτελεσματα οσον αφορα την επιτυχια της Εκθεσης.
 
Ο ΣΕΚΠΥ γνωριζοντας την στρατηγικη σημασια που εχει για την Εγχωρια Αμυντικη Βιομηχανια η επιτυχημενη διοργανωση Αμυντικης Εκθεσης, θα προβει σε ολες τις απαραιτητες ενεργειες στο αμεσο μελλον ωστε να εξασφαλιστει η επαναληψη της Εκθεσης με τετοιο τροπο ωστε να μεγιστοποιηθουν τα οφελη προς την Ελληνικη Αμυντικη Βιομηχανια αλλα και την Αμυνα και την Οικονομια της χωρας γενικοτερα”.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των εφέδρων σ’ολα τα κόμματα. Τι την προκάλεσε.