Έφθασαν τα δύο πρώτα NH-90!Δείτε το βίντεο.

Προσγειώθηκαν το βράδυ τα δύο πρώτα NH-90 του Ελληνικού Στρατού! Μετά από καθυστέρηση δύο χρόνων και πολλά προβλήματα τα δύο ελικόπτερα έφθασαν στη Πάχη Μεγάρων,με μικτά πληρώματα της κατασκευάστριας εταιρείας και της Αεροπορίας Στρατού.

Η εταιρεία έχει αναλάβει τη κύρια ευθύνη των καθυστερήσεων παρέχοντας 17% έκπτωση στη τιμή των ελικοπττέρων η οποία είχε καθορισθεί σε 657,5 εκατομμύρια ευρώ και προέβλεπε τη παράδοση του συνόλου των 16 μεταφορικών ελικοπτέρων και 4 ελικοπτέρων ειδικών αποστολών τύπου NH-90, συμπεριλαμβανομένων 4 Υγειονομικών Συλλογών μέχρι το 2009. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Ε/Π για την εκτέλεση των επιχειρησιακών αποστολών, μπορεί να διαμορφωθεί :

α. Μεταφορά στρατευμάτων: Το Ε/Π μπορεί να μεταφέρει, έως 20 στρατιώτες χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

β. Έκτακτες αεροδιακομιδές σε φορεία (CASEVAC-ΜΕDEVAC): Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης έως 9 φορείων μέσω των πλαϊνών θυρών και της ράμπας και ως 12 φορείων μόνο μέσω της ράμπας καθώς και η δυνατότητα εγκατάστασης ιατρικού κυτίου με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό (Medevac) έως 9 φορεία/2 άτομα ή 6 φορεία/6 άτομα.


γ. Ρίψεις αλεξιπτωτιστών: Μέχρι 16 αλεξιπτωτιστές (ρίψεις ελεύθερης πτώσης και με στατικό ιμάντα).


δ. Καταρριχήσεις με τη μέθοδο Rapell: μέχρι 14 άτομα.
ε. Καταρριχήσεις με τη μέθοδο Fast Rope: μέχρι 14 άτομα.

Ο εξοπλισμός των ελικοπτέρων αυτού του τύπου περιλαμβάνει βαρούλκο διάσωσης για μεταφορά φορτίου 270 Kg στην πτήση ή 400Kg φορτίου στο έδαφος, άγκιστρο εξωτερικού φορτίου για μεταφορά φορτίου με μέγιστο βάρος 4.000Kg, οπλισμό, φίλτρο άμμου ώστε να εκτελεί πτήσεις πάνω από αμμώδεις περιοχές και τέλος αντιβαλλιστική προστασία δαπέδου καμπίνας, πλευρικών τοιχωμάτων και ράμπας από βλήματα διαμετρήματος μέχρι 7,62mm.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ NH-90 ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ