OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Eurocopter στο China Airshow

19/11/2010 - 07:05
Share on FacebookShare on Twitter

Στα πλαίσια του Airshow China 2010 στο Zhuhai, η Eurocopter θα παρουσιάσει το ελικόπτερο AS350 B3 Ecureuil – από τα νεότερα μοντέλα ελικοπτέρων που εισάχθηκαν στην Κινεζική αγορά – και το ελικόπτερο EC225 – από τα κορυφαία δικινητήρια ελικόπτερα στην αγορά της Κίνας.

Η Eurocopter θα παρουσιάσει ένα στατικό μοντέλο του ελικοπτέρου AS350 B3 που χρησιμοποιείται από την China Southern Power Grid, και του ελικοπτέρου EC225 που χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Διάσωσης του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας. Επιπλέον, μοντέλα των ελικοπτέρων AS350, EC225 και EC135 θα παρουσιάζονται από την Eurocopter, στο περίπτερο της μητρικής της EADS (Περίπτερο C1-1, Αίθουσα 1).

Το ελικόπτερο AS350 B3 Ecureuil πιστοποιήθηκε το 2009 από τις Κινεζικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας για επιχειρήσεις στην Κίνα, ενώ χάρις στις επιδόσεις του σε μεγάλα υψόμετρα αποτελεί το μοναδικό ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί στο όρος Everest σε υψόμετρο 8.800 μέτρων. Μέχρι το τέλος του 2010, συνολικά 6 ελικόπτερα AS350 B3s θα επιχειρούν στην Κίνα – αρχικά για γενικούς σκοπούς της πολιτικής αεροπορίας.

Το δημοφιλές ελικόπτερο EC225 χρησιμοποιείται ήδη από την Υπηρεσία Διάσωσης του Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, η οποία διαθέτει δύο ελικόπτερα EC225 για αποστολές έρευνας και διάσωσης ενώ ακόμα δύο αναμένεται να παραδοθούν το 2011.

Ανάμεσα στους Κινέζους πελάτες που έχουν εμπιστευτεί το ελικόπτερο EC225 είναι η Citic Offshore Helicopter Co. Ltd. (COHC), με δύο ελικόπτερα για παράκτιες αποστολές, καθώς και η Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχίας Guangdong (GPPSD) η οποία και παρέλαβε ένα ελικόπτερο EC225 το Σεπτέμβρη για αστυνομικές αποστολές και αποστολές πυρόσβεσης.

Σήμερα, 22 ελικόπτερα από την οικογένεια ελικοπτέρων Super Puma επιχειρούν στην Κίνα, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς αναμένεται να φτάσουν τα 27 – εκ των οποίων 10 θα είναι της νεότερης έκδοσης EC225. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις ικανότητες του EC225 ως το ελικόπτερο με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του, ενώ αποδεικνύει την ευελιξία του σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών.

Συνολικά πάνω από 150 ελικόπτερα Eurocopter επιχειρούν σήμερα στην Κίνα. Οι αποστολές στις οποίες τα ελικόπτερα αυτά χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν αποστολές υποστήριξης της βιομηχανίας φυσικού αερίου και πετρελαίου, αποστολές έρευνας και διάσωσης, αποστολές για δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και εταιρικές, VIP αποστολές.

Related Posts

αεροπορική βάση Πάφου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το OnAlert στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου»: Τα «μάτια» και τα «βέλη» της κυπριακής αεράμυνας

05/03/2026 - 18:05
Ιράν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Khorramshahr-4: Ο βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν με βεληνεκές 2.000 χλμ «έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ», λένε οι IRGC

05/03/2026 - 15:27
F-15E
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CENTCOM: Αβάσιμες και ψευδείς οι φήμες περί συντριβής F-15E στο Ιράν

05/03/2026 - 14:05

Διαβάστε Επίσης

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Αρχηγός ΓΕΑ υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν με C-130 από το Άμπου Ντάμπι [pics]

Η Volkswagen έφτιαξε «μυστικά» δύο στρατιωτικά οχήματα, σε μια προσπάθεια να σώσει ένα εργοστάσιο στη Γερμανία

Η Φινλανδία θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφος της

Su-30MKI: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος στην ανατολική Ινδία – Άγνωστη η τύχη του πιλότου

Το NATO ενισχύει την ετοιμότητα των αντιπυραυλικών του συστημάτων, μετά την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου στην Τουρκία

IDF: «Έχουμε καταστρέψει το 80% των συστημάτων αεράμυνας του Ιράν – Μπαίνουμε στην επόμενη φάση του πολέμου»

Ζελένσκι: «Λάβαμε αίτημα από τις ΗΠΑ να βοηθήσουμε στην αναχαίτιση drones στη Μέση Ανατολή»

Αραγτσί: «Περιμένουμε την εισβολή του αμερικανικού στρατού στο Ιράν – Δεν ζητάμε ούτε εκεχειρία, ούτε διαπραγματεύσεις»

Top News

Πέμη Ζούνη: Δεν αισθάνομαι ότι ανταποκρίθηκα πλήρως στον ρόλο της μητέρας, έλειψα αρκετά

Δήμητρα Σιγάλα: Κόντεψα να αρρωστήσω από δύσκολη συνεργασία, δυστυχώς μου έτυχε πριν το metoo

Μπραντ Πιτ: Τα πρώτα πλάνα του διάσημου σταρ στη Χαλκίδα - Ο σιδηροδρομικός σταθμός μετατράπηκε σε στούντιο

Χαμός στην ακρόαση της υπουργού του Τραμπ Κρίστι Νόεμ - Την ρώτησαν μπροστά στον άνδρα της «αν έκανε σεξ με υφιστάμενό της»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert