«Κάνουμε κολοβή έρευνα αν μείνουμε μόνο στον Άκη»,λέει ο Φ.Κουβέλης.

“Η έρευνα για τα υποβρύχια θα είναι κολοβή αν περιοριστεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο», επεσήμανε μιλώντας στον «Real Fm» o Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η έρευνα θα πάρει βάθος, τονίζοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει ζητήσει με τη δικογραφία που απέστειλε στη Βουλή, να διερευνηθεί και ο ρόλος των μελών των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υπόθεση. 

   

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να έχουμε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011, εκτιμώντας πάντως ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προκύπτει θέμα κυβέρνησης συνεργασίας – είτε της κεντροδεξιάς, είτε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – και εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές. 

   

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «δυσοίωνες εξελίξεις, εάν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση στο επίπεδο της ΕΕ, με περιεχόμενο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου», καθώς όπως ανέφερε, υπό τις παρούσες συνθήκες, «δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει η χώρα» εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής.