OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Λεφτά υπάρχουν,όχι μόνο για τις τράπεζες.Και για όπλα.Αυξήθηκαν οι πωλήσεις!

27/02/2012 - 02:19
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι παγκόσμιες πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν το 2010 στα 411 δισ. δολάρια παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, με τις εταιρίες που κατασκευάζουν όπλα στις ΗΠΑ και στην δυτική Ευρώπη να κυριαρχούν, αναφέρει σε έκθεσή του που δημοσιεύεται σήμερα ένα γνωστό ινστιτούτο μελετών της Σουηδίας.

Κι όμως …κλαίγονται και ειδικά εδώ στην Αθήνα,μετά τα δισεκατομμύρια που παίζονταν δηλώνουν «αγανακτισμένοι»! Ειδικά αυτοί που είναι πρώτοι στη λίστα πωλήσεων!

Από τις 100 μεγαλύτερες κατασκευάστριες όπλων παγκοσμίως, οι 44 εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι 30 στην δυτική Ευρώπη, σημειώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη (SIPRI), το οποίο εδρεύει στη Στοκχόλμη.

   

Η Lockheed Martin των ΗΠΑ παρέμεινε στην πρώτη θέση με πωλήσεις 35,7 δισ. δολαρίων, μπροστά από τη BAE Systems της Βρετανίας, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Boeing των ΗΠΑ. Το 2010 είναι η τελευταία χρονιά για την οποία το SIPRI έχει πλήρη στοιχεία.

   

Οι 10 μεγαλύτερες κατασκευάστριες όπλων προέβησαν σε πάνω από τις μισές πωλήσεις, 230 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του ινστιτούτου.

   

Οι πωλήσεις παρέμειναν ιδιαίτερα υψηλές παρά την οικονομική κρίση λόγω αρκετών παραγόντων, περιλαμβανομένων του περιορισμένου αριθμού αγοραστών –κυρίως κυβερνήσεις– και του περιορισμένου αριθμού προμηθευτών, ανέφερε η Σούζαν Τζάκσον, μια ειδικός στην βιομηχανία όπλων που εργάζεται για το SIPRI, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γερμανικό Πρακτορείο. Από τον κατάλογο απουσιάζουν οι εταιρίες από την Κίνα, πρόσθεσε η ίδια, επικαλούμενη το γεγονός πως «δεν είναι δυνατό να συμπεριληφθούν λόγω της έλλειψης συγκρίσιμων και επαρκώς ακριβών στοιχείων».

   

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση ορισμένων ακόμη χωρών, όπως το Καζακστάν και η Ουκρανία, όπου δεν υπάρχουν δεδομένα, πρόσθεσε η Τζάκσον.

   

Οκτώ ρωσικές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται στις 100 μεγαλύτερες κατασκευάστριες όπλων βάσει του καταλόγου τον οποίο καταρτίζει το SIPRI.

   

Οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς το 2010 αυξήθηκαν 1% σε πραγματικές τιμές από το 2009 και 60% από το 2002, όταν οι πωλήσεις είχαν ανέλθει σε 257 δισ. δολάρια (σε τιμές και σε ισοτιμίες του 2010), ανέφερε το SIPRI.

   

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1966 από το κοινοβούλιο της Σουηδίας. Παρακολουθεί τις εξοπλιστικές δαπάνες και τις ένοπλες συρράξεις και δημοσιεύει κάθε χρόνο σχετικά στοιχεία.


Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ

Related Posts

Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08
Korkut
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

06/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert