Μπεγλίτης:»Άδειασε» ‘Ακη-Γιάννο για τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, “άδειασε” τον Άκη Τσοχατζόπουλο,αλλά και το Γιάννο Παπαντωνίου για τις συμφωνίες που υπέγραψαν για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων 214 και τον εκσυγχρονισμό των 209.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Real Fm ο κ.Μπεγλίτης είπε:

“ Με πολύ ειλικρίνεια και με πολύ καθαρότητα, υπάρχουν πτυχές, οι οποίες συνδέονται με πράξεις και παραλείψεις για τις οποίες, αν μας ρωτούσατε σήμερα, ως πολιτική ηγεσία, θα λέγαμε ότι δεν θα τα κάναμε με αυτό τον τρόπο.  Θα ήταν τελείως διαφορετική η προσέγγιση και η διαχείριση του προβλήματος υλοποίησης της σύμβασης του 2000 και βεβαίως της σύμβασης του 2002 για τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων υποβρυχίων”.

Ο κ.Μπεγλίτης ρωτήθηκε και για τη σκληρή σύγκρουση Μεϊμαράκη με Καρατζαφέρη και Κοραντή κι έθεσε ζήτημα για τα όσα κατήγγειλε για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ ο πρώην ΥΕΘΑ.

“Εάν αληθεύουν οι κατηγορίες του κ. Μεϊμαράκη, ότι ο πρώην Αρχηγός της ΕΥΠ και νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κοραντής, αξιοποιεί ή χρησιμοποιεί έγγραφα της ΕΥΠ για αυτές τις υποθέσεις. Καταλαβαίνετε ότι δεν τίθεται μόνο ένα θεσμικό ζήτημα.   Τίθεται ένα μείζον πολιτικό θέμα.  Και αυτό πρέπει να απαντηθεί από τους αρμοδίους. Έχει να κάνει με τους δημοκρατικούς θεσμούς, έχει να κάνει με την πολιτική και θεσμική τάξη πραγμάτων στο πολιτικό μας σύστημα” .