Ο άγιος…Αχματινετζάντ

Μπορεί να θεωρείται υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο για την διεθνή ασφάλεια,αλλά για τις μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες είναι ο νούμερο ένα ευεργέτης. Ο λόγος για τον Αχμαντνετζάντ,η πολιτική του οποίου έχει εξασφλίσει συμβόλαια με …τρελά λεφτά ειδικά για τις μεγάλες αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες.
123 δις δολάρια σε όπλα έχουν δαπανήσει Σαουδική Αραβία ,Κουβέϊτ,Ομάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,με δικαιολογία της απειλή από το Ιράν. Τα περισσότερα απ΄ αυτά τα έχει πληρώσει η Σαουδική Αραβία.Πλήρωσε 68 δις δολάρια για να προσθέσει στον αεροπορικό της στόλο 85 νέα F-15 και να αναβαθμίσει και 70 που έχει!
Τα ΗΑΕ από τη πλευρά τους δαπάνησαν 35 εκατομμύρια για αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά Patriot και για ελικόπτερα,αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το Ομάν πλήρωσε 12,3 δις για 18 καινούρια F-16 και για αναβάθμιση άλλων 12 και τέλος το Κουβέϊτ αναβάθμισε τους Patriot που είχε και αγόρασε και 39 F-18,έναντι 7 δις.
Αν σ΄αυτά προσθέσουμε και τη παραγγελία του Ισραήλ για 35 υπερσύγχρονα F-35 τότε εύκολα συμπεραίνουμε ότι ο Αχματινετζάντ μπορεί να …βλάπτει τη παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα,ωφελεί όμως την αμερικανική αμυντική βιομηχανία.