OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πανηγυρίζει η Eurocopter για την ολοκλήρωση ανάπτυξης του NH-90

11/11/2011 - 00:38
Share on FacebookShare on Twitter

Πανηγυρίζει η Eurocopter για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του ελικοπτέρου NH-90TTH, και υπόσχεται έναρξη παραδόσεων μέχρι τέλος του χρόνου. Η συνέπεια στις παραδόσεις ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα,όπου το NH-90,άργησε …δραματικά.

“Το NH90, το πιο σύγχρονο ελικόπτερο της κατηγορίας του και το μεγαλύτερο πρόγραμμα στρατιωτικού ελικοπτέρου που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ευρώπη, είναι σε θέση να προσφέρει όλο το εύρος των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε ο Lutz Bertling, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Eurocopter, μέλος της βιομηχανικής ομάδας του NH90. “Η ολοκλήρωση της αυτοπιστοποίησης του NH90 TTH επιβεβαιώνει ότι αυτό το πολλαπλών ρόλων ελικόπτερο θα πληρεί τις προδιαγραφές και τις λειτουργικές απαιτήσεις των πελατών του».

Η αυτοπιστοποίηση του ελικοπτέρου εκδόθηκε από το NATO Helicopter Management Agency (NAHEMA), ο οποίος είναι ο οργανισμός του ΝΑΤΟ που διαχειρίζεται την υπόθεση απόκτησης του ελικοπτέρου NH90 για τις συμμετέχουσες χώρες.

Με αυτό το πράσινο φως, η αρχική παραλλαγή NH90 TTH στην τελική επιχειρησιακή της διαμόρφωση αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Γαλλικό στρατό, ενώ το 2012 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Το νέας γενιάς ελικόπτερο NH90 TTH έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος απαιτητικών αποστολών, όπως αποστολές διοικητικής μέριμνας και μεταφοράς, έρευνας και διάσωσης μάχης, αεροδιακομιδή ασθενών, επείγοντες εκκενώσεις, αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου, ειδικές αποστολές αλλά και αντιμετώπιση τρομοκρατίας.

Η τελική επιχειρησιακή διαμόρφωση του ελικοπτέρου είναι εξοπλισμένη με δοκιμασμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν την επιχείρηση αποστολών τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, χωρίς κανένα περιορισμό. Επιπλέον το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει πλήρη λειτουργικότητα στρατιωτικού συστήματος επικοινωνιών για επιχειρήσεις εξωτερικού, πλήρες σύνολο τεχνικών εκδόσεων ενώ έχει λάβει έγκριση υπερθαλάσσιας ανάπτυξης από πλοίο. 



Το NH90 έχει αναπτυχθεί σε 2 βασικές εκδοχές– Tactical Troop Transport και NATO Frigate Helicopter – και αποτελεί ένα ελικόπτερο 11 τόνων το οποίο και παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία επιτρέποντας στις χώρες να εξορθολογήσουν τους στόλους ελικόπτερων τους και να οργανώσουν την εκπαίδευση αυτών με υποστήριξη σε μεγαλύτερη κλίμακα και ευέλικτη διαχείριση προσωπικού και εξοπλισμού.

Η μεγάλη καμπίνα του, η ταχεία πρόσβαση που προσφέρει (με δύο πλευρικές συρόμενες πόρτες και προαιρετική πίσω ράμπα) αλλά και η γρήγορη δυνατότητα αλλάγής ρόλου, διασφαλίζουν ευελιξία αποστολών για πολλαπλά επιχειρησιακά σενάρια.

 Μέχρι σήμερα συνολικά 529 NH90 έχουν τεθεί σε παραγγελία από 14 χώρες, από τα οποία τα 418 είναι τακτικής μεταφοράς.

Έξι τελικές γραμμές παραγωγής NH90 λειτουργούν στην Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Φιλανδία, την Αυστραλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τις οδηγίες του πανευρωπαϊκού οργανισμού NHIndustries – ο οποίος και ανήκει στις εταιρίες Eurocopter (62.5%), AgustaWestland (32%), και Fokker Aerostructures (5.5%). Πάνω από 80 NH90 έχουν παραδοθεί σε στρατιωτικές υπηρεσίες, με τα συγκεκριμένα ελικόπτερα να συμπληρώνουν περίπου 19,100 ώρες πτήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έβγαλαν και ελικόπτερο για αποστολές…εξόρυξης φυσικού αερίου!

Ξεπέρασαν τις 20.000 ώρες τα ελικοπτερα EC-120

Tags: NH-90ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

25/03/2026 - 07:28
PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

25/03/2026 - 05:07
Black Hawk
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

24/03/2026 - 17:37

Διαβάστε Επίσης

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – Εντυπωσίασαν τα νέα οπλικά συστήματα [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Επιδιώκουμε εμβάθυνση σχέσεων με την Ελλάδα για την κοινή ευημερία των λαών μας

Top News

Λευτέρης Σουλτάτος για Βάσω Λασκαράκη: Θα ήθελα να την έχω φίλη αλλά εκείνο το βράδυ με κοιτούσε κάπως περίεργα

Δημήτρης Αλεξανδρής: Το σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής, θα μπορούσα να δουλεύω και φορτηγό

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: Τα ξαναβρήκαμε μετά από ένα διάστημα που οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες

Ο Πασχάλης για το «στιγμιαίο λάθος» και το σχόλιο του Νίκου Συρίγου: Έχει παρατραβήξει το πράγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert