Τι αποφάσισαν για τα υποβρύχια στη διυπουργική

Κανείς δεν είχε την απαίτηση να βρεθεί λύση για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη. 

 Αυτό όμως  που πρέπει να πάρει απόφαση η σημερινή κυβέρνηση είναι να σκληρύνει έως εκεί που δεν μπορούν ούτε οι Γερμανοί και ο κ.Σάφα να φανταστούν τη στάση τους και να απαιτήσουν λύση που θα διασφαλίζει τη παράδοση των υποβρυχίων.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι αδιαφορούν πλήρως για τις διαφωνίες του κ.Σάφα με τους Γερμανούς ,γιατί έχουν πληρώσει 2,5 δις ευρώ και υποβρύχια δεν έχουμε.

Οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν υποβρύχια παντού στο κόσμο,έχουν κλείσει συμφωνία με τους Τούρκους για έξι και “ψήνουν” και την Ινδονησία. Ίσως είναι καιρός να ακουστεί και η ελληνική άποψη για το πως είναι να συνεργάζεσαι με Γερμανούς. Και πρέπει να ακουστεί δυνατά και καθαρά.

Όσοι “κρύβονται” πίσω από τις συμβάσεις που πράγματι έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά , απλά υπεκφεύγουν. Οι συμβάσεις είναι τόσο άθλιες που ήδη ένας Έλληνας υπουργός είναι φυλακή και οι Γερμανοί έχουν αποδεχτεί τις μίζες που δόθηκαν.
Συνεπώς καλό θα είναι να σταματήσουν να σφυράνε αδιάφορα και να εγγυηθούν άμεσα ,ότι αν η ελληνική πλευρά τους δώσει τα 70 εκατομμύρια που αποτελούν ,δήθεν το εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών στα υποβρύχια, θα ολοκληρώσουν το έργο. Γιατί όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο για τους Γερμανούς που κουνάνε το δάχτυλο σ΄ όλη την Ευρώπη ,ως τιμητές της πειθαρχίας και της διαφάνειας, υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία από την Ελληνική πλευρά ,ότι μπορεί να πάρουν τα λεφτά και να μην κάνουν τίποτα!

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη
Σύσκεψη με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη από κυβερνητικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Ναυτικού κ Κοσμάς Χρηστίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά « ΤΡΙΑΙΝΑ» κ. Βασίλης Καρακίτσος.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και συντήρηση των υποβρυχίων, όπως επίσης η οικονομική κατάσταση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζομένων σε αυτά.

Αποφασίσθηκε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων, τα οποία αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού ύψους 2,3 δις ευρώ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για την άμεση και διαρκή συντήρηση των υποβρυχίων.
Στη σύσκεψη, τέλος, εξετάστηκαν οι τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προτάθηκαν σχετικές λύσεις.