OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Ισραήλ έχει φίλο την Ελλάδα και …πελάτη τη Τουρκία!

27/05/2011 - 05:51
Share on FacebookShare on Twitter

Εμείς τώρα είμαστε οι φίλοι.Όμως φαίνεται ότι κάποιος απροσδιόριστος διασταγμός δεν μας αφήνει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη καλή σχέση, ή τέλος πάντων αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό. Ελλάδα και Ισραήλ ,υποτίθεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν τις καλύτερες σχέσεις που είχαν ποτέ,αλλά όπως διαβάζουμε στα tourkikanea.gr το Ισραήλ εξακολουθεί να πουλά όπλα στη Τουρκία.

Η σχετική με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά ένταση δεν στάθηκε εμπόδιο στην πώληση ενός στρατιωτικού συστήματος από το Ισραήλ προς την Άγκυρα.
Ενώ διαρκεί η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ σχετικά με τον νέο δρομολόγιο του πλοίου Μαβί Μαρμαρά που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, έγινε γνωστό πως την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ενέκρινε πώληση στρατιωτικής κατασκοπευτικής κάμερας που είχε παγώσει επί μακρόν.

Η είδηση της ιστοσελίδας Media Line της 19ης Μαΐου ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ με μια απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ¨καρότο και μαστίγιο¨ ενέκρινε την πώληση στην Τουρκίας της εξελιγμένης κάμερας πληροφοριών και του συστήματος στιγμιαίων εικόνων LOROP. Αυτή η έγκριση έρχεται 1,5 χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Το σύστημα LOROP σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στα αμερικανικής κατασκευής F-4 και F-16. Η ηλεκτροοπτική κάμερα του συστήματος LOROP είναι μια από τις πιο εξελιγμένες στρατιωτικές κατασκοπευτικές κάμερες και έχει την δυνατότητα να παράσχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας μέρα και νύχτα. Το σύστημα LOROP μεταδίδει αυτόματα τις εικόνες στο κέντρο διοίκησης, ενώ τα αεροπλάνα που το φέρουν μπορούνε να τραβήξουν εικόνες από το πεδίο πολέμου χωρίς καν να μπούνε στον εχθρικό εναέριο χώρο.

Ο συγκεκριμένο σύστημα είναι απολύτως βέβαιο ότι ενδιαφέρει την ελληνική ΠΑ, η οποία έχει διαπιστώσει ότι τα recce pods που παραγγέλθηκαν μαζί με την τελευταία “παρτίδα” F-16 δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες με βάση τις οποίες επιλέχτηκαν και παραγγέλθηκαν. Τα συγκεκριμένα recce pods της εταιρείας Goodrich η οποία για πρώτη φορά κατασκεύαζε τέτοια συστήματα είχαν επιλεγεί -προς μεγάλη έκπληξη- με το επιχείρημα ότι θα μποορύν να δίνουν live εικόνα. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει εφικτό,σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πολωνία η οποία έχει αγοράσει τα ίδια αεροσκάφη και τα ίδια recce pods.

Σ΄ ότι αφορά τις πωλήσεις του Ισρταήλ. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει φανεί να υπάρχει κινητικότητα ανάλογη μ΄ αυτή που περιγράψαμε σε επίπεδο εξοπλισμών,δεν οφείλεται στην ισραηλινή πλευρά,αλλά στην ατολμία της Ελλάδας να προχωρήσει σε συζητήσεις είτε για προτάσεις των ισραηλινών ,είτε για επιθυμίες των Γενικών Επιτελείων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα. 

 
Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΙΣΡΑΗΛΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

αεροπορική βάση Πάφου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το OnAlert στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου»: Τα «μάτια» και τα «βέλη» της κυπριακής αεράμυνας

05/03/2026 - 18:05
Ιράν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Khorramshahr-4: Ο βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν με βεληνεκές 2.000 χλμ «έπληξε το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ», λένε οι IRGC

05/03/2026 - 15:27
F-15E
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CENTCOM: Αβάσιμες και ψευδείς οι φήμες περί συντριβής F-15E στο Ιράν

05/03/2026 - 14:05

Διαβάστε Επίσης

Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσουν πυρά την 6η ημέρα του πολέμου: Σφοδρές εκρήξεις στην Τεχεράνη

Μπαχρέιν: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο από πλήγμα ιρανικού πυραύλου [vids]

Η Τουρκία δείχνει την ενόχλησή της και «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη για παραβιάσεις στο Αιγαίο

Το OnAlert στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου»: Τα «μάτια» και τα «βέλη» της κυπριακής αεράμυνας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο στόχαστρο ιρανικών πυραύλων: Εκρήξεις στο Άμπου Ντάμπι

Κινητικότητα στο Ακρωτήρι: A400M και Beechcraft Shadow πετάνε πάνω από την βρετανική βάση [vids]

Ισραήλ: Αρχίζει η δεύτερη φάση του πολέμου, η επίθεση στις υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων του Ιράν

The Sun: Αμερικανικά κατασκοπευτικά U-2 στόχευσε το drone που χτύπησε τη βάση στο Ακρωτήρι

Top News

Καισαριανή: Η στιγμή της εκτέλεσης των 200, οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες

Μαρίνα: Στο ΥFSF έλεγαν ότι είμαι φάλτσα και ότι κουνιόμουν σαν φάλαινα, με έπιασαν τα κλάματα

Η Ιωάννα Τούνη συγκινεί: Ξεπλήρωσε το δάνειο της μαμάς μου για το σπίτι που μεγάλωσα με ολόδικά μου χρήματα

O Akylas για τη Eurovision: Tο «Ferto» το έχει αγκαλιάσει η Ευρώπη, δεν έχουμε παίξει τα τελευταία μας χαρτιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert