Το «φιλί της ζωής» έδωσε η Ιαπωνία στο F-35

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την επιλογή του αεροσκάφους F-35 Lighting II της Lockheed Martin [NYSE: LMT] ως το μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς για την Αεροπορία της Ιαπωνίας (Japan Air Self Defense Force), κατόπιν του  διαγωνισμού F-X.   Το αεροσκάφος F-35A συμβατικής απογείωσης /  προσγείωσης προσφέρθηκε απο την Κυβέρνηση των ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Lockheed Martin. To αρχικό συμβόλαιο αφορά σε τέσσερα αεροσκάφη, για το οικονομικό έτος 2012 της Ιαπωνίας, το οποίο ξεκινάει την 1η Απριλίου 2012.

 «Νιώθουμε μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη που έδειξε η Ιαπωνική Κυβέρνηση στο 
F-35 και στην βιομηχανική μας ομάδα, η οποία θα παραδώσει το μαχητικό 5ης γενιάς στην Αεροπορία της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Bob Stevens, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed Martin. «Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Ιαπωνική βιομηχανία και ενισχύει την δυνατή συνεργασία ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας». 

Η παγκόσμια συμμετοχή είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος F-35 και ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία και τη διατήρηση του κόστους μέσω οικονομιών κλίμακας.