ΥΕΘΑ:»Η αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να στηριχτεί πια στις ΕΔ».

“Τα Ναυπηγεία, κι όχι μόνο του Σκαραμαγκά αλλά και της Ελευσίνας και του Νεωρίου, δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τους αμυντικούς εξοπλισμούς και τις παραγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”,είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης ,απαντώντας σε σχετική ερωτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ.Μαυρίκου.

    


“Θα συμβάλλουμε στο να επιλυθεί το μεγάλο, το δύσκολο, το σύνθετο νομικό πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν σας λέω ότι είναι εύκολο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα χρειαστούν σκληρές διαπραγματεύσεις. Όμως και η συμβαλλόμενη πλευρά οφείλει να λύσει τα εσωτερικά, ενδοεπιχειρηματικά της προβλήματα”, υποστήριξε ο κ.Μπεγλίτης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην αμυντική βιομηχανία ο κ.Μπεγλίτης υποστήριξε ότι οι ελληνικές ΕΔ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες για να στηρίξουν τις αμυντικές βιομηχανίες.

“Γνωρίζουμε τις δυνατότητες των ναυπηγείων και των αμυντικών βιομηχανιών. Γνωρίζουμε ότι διαθέτουν τεχνογνωσία, καινοτομία, εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό, αλλά θα δίνουμε τις παραγγελίες μας μέχρι εκεί που επιτρέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και οι ανάγκες της άμυνας της χώρας. Δεν μπορούμε παραπάνω. Η λογική αυτή, την οποία περιέγραψε για μία ακόμα φορά ο κ. Μαυρίκος, οδήγησε πραγματικά, σε παρακμή τις αμυντικές βιομηχανίες και τα ναυπηγεία, σε κατασπατάληση των εθνικών πόρων, σε δυσβάσταχτους αμυντικούς προϋπολογισμούς σε βάρος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας. Κάνουμε μια μεγάλη πολιτική και στρατηγική τομή σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό το παρελθόν δεν πρόκειται να επαναληφθεί”,κατέληξε ο κ.Μπεγλίτης.