Εξοπλισμοί – Ημερίδα: ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Μια ημερίδα που όπως λένε οι διοργανωτές της έρχεται να καλύψει την ηχηρή σιωπή της στρατιωτικής ηγεσίας διοργανώνουν η Δημοκρατική Παρέμβαση, η Κοινωνία Αξιών και οι Δημοκρατικοί. Η σιγή ιχθύος που τηρεί η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ακόμη και όταν οι στρατιωτικοί σπιλώνονται συνολικά στο θέμα των εξοπλισμών και του μαύρου χρήματος οδήγησε τις συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις στην διοργάνωση αυτής της ημερίδας απόψε .

Όπως αναφέρουν στην προαναγγελία της εκδήλωσης:

“Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη, υποστηρίζει ότι ενώνει και υποστηρίζει τις αρχές της και παράλληλα συμμετέχει σε θέματα Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης των πολιτών.

Η σημερινή προσπάθεια σπίλωσης των στρατιωτικών με αφορμή τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα από μερίδα τύπου και κύκλων εξουσίας δεν πρέπει να περάσει χωρίς την προβολή της αλήθειας. Την έλλειψη παρουσίας φωνής της φυσικής Ηγεσίας των Ε.Δ. στο επιδιωκόμενο διασυρμό των αξιωματικών εν γένει, την καλύπτουν από κοινού συνεργαζόμενοι η Δημοκρατική Παρέμβαση, η Κοινωνία Αξιών και οι Δημοκρατικοί με την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης Ημερίδας.

Προσκαλούνται όλοι οι φίλοι και συνάδελφοι να παρακολουθήσουν αυτή την δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του θέματος αλλά και σε προτάσεις μελλοντικής του εξάλειψης.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 6.45μ.μ. την 10η Φεβρουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10 Αθήνα.
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
         
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
19.00-20.00

 
1. Στέλιος Φενέκος: Υποναύαρχος ε.α., MsC Διεθνή Πολιτική, Στρατηγικές, & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο), ‘’Foreign & National Policy, Strategy & Defense Planning’’ (USA), Crisis Management (England), Αντιπρόεδρος της ‘’κοινωνίας αξιών’’:
‘’Οι παθογένειες στο σχεδιασμό, στη Λήψη Αποφάσεων και στην υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων – Προτάσεις αντιμετώπισης’’
 
2. Δημοσθένης Μπακόπουλος: Δικηγόρος ΑΠ, MSc Αεροπορικό – Διαστημικό Δίκαιο (London), Πρώην Νομικός Σύμβουλος Υπουργού Εθν. Άμυνας:
‘’Θεσμικοί, λειτουργικοί παράγοντες που ευνοούν τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα – Προτάσεις αντιμετώπισης’’
 
3. Ραδάμανθυς Φουντουλάκης: Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. MsC, Oceanography and Acoustics, USA:
‘’Αφανείς και φανερές παράμετροι για τo πρόγραμμα των Υποβρυχίων 214’’
 
ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
20.00-21.00

 
4. Γιώργος Γερούλης: Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α., Πρόεδρος της ‘’Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας’’ ΜPhil in Social Science/Leicester University, UK & Διδακτορικό από το ΕΜΠ/ Μηχ. Ηλ. & Μηχ. Ηλ.:
‘’Αμυντικά προγράμματα και η σημασία των αντισταθμιστικών οφελών’’
 
5. Ιωάννα Ηλιάδη: Στρατιωτική συντάκτρια, MA Quality Journalism & New Technologies (Austria), PhDc Επικοινωνία & Δημοσιογραφία, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου:
’’Αμυντικές Δαπάνες: Πόσοι εξοπλισμοί χρειάζονται για μία αποτελεσματική άμυνα;’’
 
6. Πάνος Μητρονίκας: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ‘’Δημοκρατικών’’, M.Sc., Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Η/Υ.:
‘’Η Ευρωπαϊκή προοπτική για την Άμυνα, τα Αμυντικά συστήματα και η αναπτυξιακή τους διάσταση για την Ελλάδα’’

Διαβάστε ακόμη:

Επάγγελμα «πατριώτης»! Οι αγορές εξοπλισμών μετά από τα Ίμια με αριθμούς και ερωτήματα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Ο ναύαρχος που μίλησε όταν φορούσε στολή γράφει για τι πρέπει να αλλάξει