OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: Οι μετοχές της BMC, οι «φίλοι» του Ερντογάν και το άρμα μάχης νέας γενιάς

14/05/2021 - 05:16
Altay
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κλειστός κύκλος πολύ σημαντικών «φίλων» του Προέδρου Ερντογάν φαίνεται ότι εμπλέκεται σε μια νέα υπόθεση, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας BMC, που έχει αναλάβει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του νέου τανκ Altay, θα πωληθούν σε τεράστια εταιρεία με πολύ στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα AKP.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι Τούρκοι επιχειρηματίες Ethem Sancak και Talip Öztürk αναμένεται να πουλήσουν το 51 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας BMC, σε άλλο Τούρκο επιχειρηματία, με κοινό «παρονομαστή» να είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν που διατηρεί εξαριετικά φιλικές σχέσεις και με τους τρεις επιχειρηματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του άρματος μάχης νέας γενιάς Altay έχει συγκεντρώση την προσοχή των Τούρκων αναλυτών τους τελευταίους μήνες και αυτή η είδηση δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, αφού οι μετοχές της BMC θα αγοραστούν από την «Tosyalı Holding». Πρόκειται για μια τεράστια εταιρεία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα και απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, λειτουργεί τρεις εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους και παράγει έξι εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως.

Το πρόβλημα του κινητήρα

Ο αρχικός στόχος ήταν να εξοπιστεί το Altay με τον γερμανικό κινητήρα MTU αλλά λόγω της επιβολής εμπάργκο όπλων από την Γερμανία, η τουρκική εταιρεία BMC υπέγραψε συμφωνίες με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας, την Doosan και την S&T Dynamics, με στόχο τον κινητήρα και το μηχανισμό μετάδοσης κίνησης του άρματος μάχης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής εταιρείας BMC: «οι συμφωνίες αυτές ήταν το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ των εταιρειών και των χωρών μας». Η Τουρκία, μετά το γερμανικό εμπάργκο έχει θέσει ως στόχο την «απεξάρτηση» από γερμανικά ανταλλακτικά, οπλικά συστήματα και άλλου είδους τεχνολογίες, όπως κινητήρες εν προκειμένω.

Τουρκία

Η κίνηση να στραφούν στην αγορά της Νότιας Κορέας έγινε κάτω από διαρκείς πιέσεις στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τεθωρακισμένου άρματος μάχης Altay, το οποίο βρίσκεται «πίσω» στο χρονοδιάγραμμα για την σειριακή παραγωγή του.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν λίγο καιρό, έκανε την εμφάνισή του και ένα «υβρίδιο» μεταξύ Leopard 2A4 και Altay, το οποίο παρουσιάστηκε στον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας BMC.

Mε πληροφορίες από: Ahval / Defense News | Φωτογραφίες αρχείου

Tags: ALTAYΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣΕΡΝΤΟΓΑΝΤΑΝΚΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Dark Eagle
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Dark Eagle: 3.500 χλμ εμβέλεια έχει το νέο υπερηχητικό όπλο των ΗΠΑ – «Χτυπάει την Κίνα από το Γκουάμ»

17/12/2025 - 11:10
FDI
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εποχή FDI για το Πολεμικό Ναυτικό: Η επιχειρησιακή ενσωμάτωση στον Στόλο της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ»

17/12/2025 - 05:06
FCAS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

16/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Dark Eagle: 3.500 χλμ εμβέλεια έχει το νέο υπερηχητικό όπλο των ΗΠΑ – «Χτυπάει την Κίνα από το Γκουάμ»

Ο Σικόρσκι «τρολάρει» τους «Ρώσους προπαγανδιστές»: Ο Πούτιν είναι ευεργέτης της Ουκρανίας

Κρασνοντάρ: Πυρκαγιά στο ρωσικό διυλιστήριο του Σλαβιάνσκ από επιδρομή ουκρανικών drones

Φιλιππίνες: «Δεν έχουμε στρατόπεδα τζιχαντιστών – Δεν εκπαιδεύθηκαν εδώ οι τρομοκράτες του Σίδνεϊ»

F-35 στην Τουρκία: «Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για την προμήθεια των stealth μαχητικών» λένε οι ΗΠΑ

Τραμπ: Επιβάλλουμε πλήρη αποκλεισμό – από και προς τη Βενεζουέλα – των πετρελαιοφόρων που έχουν υποστεί κυρώσεις

Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Μόνη λύση για το Παλαιστινιακό η δημιουργία δύο κρατών

Μοσάντ: «Το Ισραήλ έχει την ευθύνη να μην ξεκινήσει πάλι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Top News

Λούκας Γιώρκας Έχω πιεστεί, άφησα τον άνθρωπο αυτόν να εκτονωθεί και συνέχισα τη ζωή μου

Ευτύχης Μπλέτσας: Η τούμπα του παρουσιαστή σε λούνα παρκ - Η μπουνιά σε παιχνίδι και η στιγμή της πτώσης

Συντάξεις και επιδόματα στους λογαριασμούς μέχρι τα Χριστούγεννα: Οι αυξήσεις που έρχονται με τη νέα χρονιά

Παναγιώτης Μπουγιούρης: Δεν φοβάμαι τον γάμο, φοβάμαι το διαζύγιο, οφείλεις να βάζεις όρια στο παιδί

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert