OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική: Παρουσιάστηκε στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα

12/01/2016 - 19:57
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλαίσιο των σχετικών  κατευθύνσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, που αφορούν στην επικοινωνία του προσχεδίου της Εθνικής Αμυντικής  Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ)με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), σχετική παρουσίαση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη.
 
Η ενημέρωση αυτή διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων(ΓΔΑΕΕ), και απευθυνόταν σε εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.
 
Την παρουσίαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαθέτουν σχετικές αρμοδιότητες και ευθύνες.
 
Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος ενημέρωσης, σε συνέχεια αντίστοιχης, που διοργανώθηκε επίσης με μέριμνα της ΓΔΑΕΕ την 22 Δεκεμβρίου 2015 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)  σε εκπροσώπους των φορέων της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και η οποία κατά γενική ομολογία απέσπασε θετικά σχόλια.
 
Κατά την παρουσίαση ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ επισήμανε την πρόθεση της Πολιτείας για ανάπτυξη συνεργειών με ολιστικό τρόπο μεταξύ των εκπαιδευτικών και λοιπών φορέων, των οργανισμών, αλλά και των κατασκευαστών που εμπλέκονται στον αμυντικό και τον μη αμυντικό, βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας.
 
Επίσης, αναφέρθηκε  στις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα, στην ανάγκη διατήρησης ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ανάγκη για την ανάπτυξη και διατήρηση ισχυρής  εγχώριας αμυντικής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης, (ΕΑΤΒΒ), στους στόχους της ΕΑΒΣ και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτή καλείται να λειτουργήσει.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ακαδημαϊκή κοινότητα κλήθηκε να συνδράμει αποφασιστικά στην υλοποίηση της υπόψη στρατηγικής, υιοθετώντας μια σειρά από τα περιγραφόμενα μέτρα και τις δράσεις, που θα οδηγήσουν σταδιακά στην υπέρβαση παθογενειών, στην ενίσχυση της επιστημοσύνης και στην αναστολή της εκροής της προς άλλες χώρες, μέσω της μετανάστευσης υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και τελικά στην ανάκτηση από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία του μεριδίου της εγχώριας αγοράς που της αναλογεί, καθώς και στον παραγωγικό προσανατολισμό της και σε τομείς που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.
 
Μέσω της ΕΑΒΣ δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των αμυντικών επιχειρησιακών απαιτήσεων αλλά και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη της EΑΤΒΒ, στο πλαίσιο και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κρίσιμους τεχνολογικούς και βιομηχανικούς τομείς που έχουν επιλεγεί για την διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Χώρας και στους οποίους οι εμπλεκόμενοι καλούνται να δραστηριοποιηθούν και να συνδράμουν.
 
Επίσης, περιγράφηκαν και οι προβλεπόμενες στην ΕΑΒΣ βασικές λειτουργικές σχέσεις των εμπλεκομένων, που οδηγούν στη θεσμοθέτηση του πλαισίου συνεργασίας και δυναμικής αλληλεπίδρασης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης και την ακαδημαϊκή-ερευνητική κοινότητα κάτω από πνεύμα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.
 
Η παρουσίαση αυτή αποκόμισε κατ’ αρχήν θετικά σχόλια από μέρους των συμμετεχόντων, ωστόσο δόθηκε χρόνος για σχολιασμό εκ μέρους της Ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως και από τους εταίρους της εγχώριας βιομηχανίας πριν την οριστικοποίησή της και τη θεσμοθέτηση των προβλέψεών της.
 

Related Posts

Rafale
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rafale: Οι αναχαιτίσεις ιρανικών Shahed πάνω από τα ΗΑΕ εξαντλούν τα αποθέματα πυραύλων MICA

16/03/2026 - 10:10
F-16
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εκσυγχρονισμός F-16 Block 50: Το πρόγραμμα των 1,05 δισ. ευρώ που οδηγεί την Πολεμική Αεροπορία στα 120 Viper

16/03/2026 - 05:06
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T: Η Ουκρανία θα δοκιμάσει ένα νέο σύστημα αεράμυνας από την Γαλλία για να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους

15/03/2026 - 11:43

Διαβάστε Επίσης

Γερμανία: «Nein» στο αίτημα Τραμπ για συμμετοχή σε ναυτική δύναμη στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: «Δεν ζητήσαμε εκεχειρία – Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους εχθρούς και τους συμμάχους τους»

Στάρμερ: Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα παρασυρθεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Τι είπε για τα Στενά του Ορμούζ

Δένδιας: Αναβαθμίζεται η αεράμυνα της Πατρίδας – Στη Βουλή συμβάσεις για «θόλο», F-35, F-16 Block 50, φρεγάτες MEKO και FOS

Ισραήλ: Νέος γύρος βομβαρδισμών σε Τεχεράνη, Σιράζ και Ταμπρίζ

Το USS Gerald Ford στο στόχαστρο του Ιράν – Η Βρετανία δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

IDF: Ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ το αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο Χαμενεΐ

Κίνα: «Είμαστε σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές για τα Στενά του Ορμούζ – Στόχος η αποκλιμάκωση»

Top News

Τα Όσκαρ ξέχασαν την Μπριζίτ Μπαρντό - Η θρυλική «Μπε Μπε» έμεινε εκτός του «In Memoriam»

Από την 1η Απριλίου η αύξηση του κατώτατου μισθού – Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο υπουργικό

Στιγμή γέλιου στα Όσκαρ: Η Σιγκούρνι Γουίβερ φώναξε στην Κέιτ Χάντσον για τον Grogu - «Μακριά του σκύλα»

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Ο γάμος σε ξενοδοχείο, τα δύο πάρτι και το δώρο στους καλεσμένους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert