Arleigh Burke: To U.S Navy παρήγγειλε εννέα προηγμένα αντιτορπιλικά έκδοσης Flight III

Το U.S Navy ανέθεσε συμβάσεις στις εταιρείες «General Dynamics Bath Iron Works» και «HII Ingalls Shipbuilding» για την κατασκευή και ναυπήγηση εννέα προηγμένων αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους (Flight III), που ενσωματώνει ενισχυμένα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, όπως τα ραντάρ επόμενης γενιάς τύπου AN/SPY-6(V)1 και το σύστημα μάχης τύπου Aegis Baseline 10.

Παρά το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν δημοσιοποίησε πληροφορίες αναφορικά με το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος, εντούτοις έγινε γνωστό ότι η εταιρεία «Bath Iron Works» θα κατασκευάσει τρία αντιτορπιλικά Arleigh Burke από το 2023 έως το 2026, ενώ η εταιρεία «HII Ingalls Shipbuilding» θα κατασκευάσει έξι αντιτορπιλικά από το 2023 έως το 2027.

Ο στόχος είναι τα νέα πολεμικά πλοία να είναι έτοιμα την περίοδο 2033 – 2034 προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Σημειώνεται επίσης ότι στις συμβάσεις αυτές προβλέπεται ότι το U.S Navy μπορεί να παραγγείλει νέα «παρτίδα» πολεμικών πλοίων τέτοιου τύπου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αντιτορπιλικό Arleigh Burke έκδοσης Flight III, με την ονομασία «USS Jack H. Lucas»,  παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο.