ARRW: Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του πρώτου υπερηχητικού πυραύλου η USAF

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Γενική Διοίκηση Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας (AFGSC) έκανε τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του πρώτου υπερηχητικού πυραύλου της, ARRW.

Η USAF ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του Barksdale AFB έχει κάνει με επιτυχία τα πρώτα βήματα προς την εφαρμογή του πρώτου υπερηχητικού όπλου αέρος-εδάφους. Το Air-Launched Rapid Response Weapon, ή ARRW, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία ήδη από το φθινόπωρο του 2023.

Το προσωπικό από τη 2η Ομάδα Συντήρησης, την 307η Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών και από το Γραφείο Προγραμμάτων Συστημάτων ARRW και B-52H Stratofortress ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαδικασίες φόρτωσης για το νεότερο όπλο του βομβαρδιστικού B-52.

Μετά από πολλές δοκιμές και λάθη, μαχητικό και πολιτικό προσωπικό ανέπτυξε τις βασικές μεθόδους για την προσάρτηση του όπλου στο αεροσκάφος και την εκφόρτωσή του.

Το ARRW ταξιδεύει πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, δίνοντας στην USAF τη δυνατότητα να χτυπά με ευκολία δύσκολους στόχους.

«Δείχνει τις εκτεταμένες δυνατότητες του B-52 και τώρα προβάλλει τις μαχητικές του ικανότητες ακόμη περισσότερο με το σύστημα ARRW», δήλωσε ο διευθυντής οπλικών συστημάτων της ομάδας Global Strike B-52 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ARRW είναι το πρώτο υπερηχητικό όπλο της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτοξεύεται από αέρος που δίνει στους μαχητές τη δυνατότητα να χτυπούν «ευαίσθητους» στόχους. Με την επικύρωση των διαδικασιών φόρτωσης και εκφόρτωσης το όπλο μπορεί να ξεκινήσει τη δοκιμή με ζωντανά πυρά και στη συνέχεια την παραγωγή. Το όπλο έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2023.

Με πληροφορίες από: Defence Blog