AW249: Η Leonardo παρουσίασε το νέο επιθετικό ελικόπτερο στην έκθεση DIMDEX 2024

Η Leonardo παρουσίασε το νέο επιθετικό ελικόπτερο AW249, στην έκθεση DIMDEX 2024 που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στη Ντόχα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει, έστω και σε μικρή κλίμακα, το βαρύ επιθετικό ελικόπτερο, ενάμιση χρόνο από τότε που έκανε την παρθενική του πτήση τον Αύγουστο του 2022.

Με τα δύο πρωτότυπα να πετούν, στέλεχος της Leonardo είπε στην αμυντική ιστοσελίδα Janes ότι αναμένει άλλα δύο να ξεκινήσουν τις πτήσεις πριν από το τέλος του 2024. Η φάση δοκιμών όπλων έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος «και ο ιταλικός στρατός είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την πρόοδο που σημειώνεται».

Η Leonardo υποστηρίζει ότι το AW249 είναι το μόνο επιθετικό ελικόπτερο που αναπτύσσεται τώρα στη Δύση, και ως εκ τούτου η εταιρεία μπορεί να αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε το ελικόπτερο να μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού στο μέλλον.

Το AW249 που αναπτύσσεται για τον Ιταλικό Στρατό, είναι ένα ελικόπτερο πολλαπλών αποστολών θα εκτελεί αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης (ISTAR) και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

Πηγή: Janes / Φωτογραφία Leonardo