B-1B Lancer: Το στρατηγικό βομβαρδιστικό των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα

Η πολεμική αεροπορία της Νότιας Κορέας και αυτή των ΗΠΑ διεξήγαγαν κοινά γυμνάσια σήμερα στα οποία συμμετείχε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Το Lancer πέταξε πάνω από την κορεατική ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (KADIZ), συνοδευόμενο από «αόρατα» μαχητικά F-35A της Νότιας Κορέας καθώς και αμερικανικά F-16, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του νοτιοκορεάτικου γενικού επιτελείου που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» στις κοινές αεροπορικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας, λένε οι ειδικοί, καθώς η αεροπορία της είναι ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους του στρατού της, χωρίς αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας και κατάλληλα εκπαιδευμένους πιλότους.

Ενώ το B-1B δεν φέρει πλέον πυρηνικά όπλα, περιγράφεται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως «η ραχοκοκαλιά της αμερικανικής δύναμης βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας» που μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο.

Από τότε που ο Κιμ ανακήρυξε τη Βόρεια Κορέα «μη ανατρέψιμο» πυρηνικό κράτος τον Σεπτέμβριο, η Ουάσιγκτον ενίσχυσε την περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων κοινών αεροπορικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ